BMW International Open – Day Three

Tournytt

Sex delar ledningen i Tyskland

Kaymer jagar första segern på fyra år

Text: Martin Strömberg • 2018-06-23 Uppdaterad 2019-12-12

Gut Lärchenhof tillåter inte att någon springer iväg med årets BMW International.

Efter tre ronder är 34 spelare inom fem slag och sex spelare delar ledningen på fem under par. En av dem är hemmafavoriten Martin Kaymer, som inte har vunnit sedan han vann US Open på Pinehurst för nästan exakt fyra år sedan.

– Det var lite frustrerande på greenerna i början och jag kunde ha varit tre, fyra under efter sex hål. Men nu på slutet ville jag bara hänga kvar i toppen inför morgondagen. Det blir en spännande dag, sa Kaymer efter sin rond på 71 slag.

Han delar ledningen med landsmannen Max Kieffer, engelsmännen Aaron rai och Chris Paisley, australiern Scott Hedn samt danske Lucas Bjerregaard, som var mer än nöjd med spelet tredje ronden.

– Jag kan inte minnas när jag spelade så här bra senast. Tyvärr kom det en treputt från en dryg meter på tolvan och en onödig bogey på femtonde men jag är jättenöjd med dagen, sa dansken.

För svensk del blev det en lite sämre dag.

Både Henric Sturehed (76) och Christofer Blomstrand (74) tappade slag och positioner men med en bra sistadag kan de fortfarande ta fina placeringar, avståndet upp är inte stort. Sturehed är på en delad 21:a plats, fyra slag från ledningen och Blomstrand är delad 27:a, fem slag efter.

 

 



Text: Martin Strömberg • 2018-06-23
TournyttChristofer BlomstrandEuropean TourHenric SturehedLucas BjerregaardMartin KaymerTournytt
Scroll to Top