Koepka försvarade US Open-titeln

Höll undan trots Fleetwoods 63:a.

Koepka försvarade US Open-titeln
Brooks Koepka vann US Open för andra året i rad // Foto: Getty Images

 

Avslutningen av årets US Open på Shinnecock Hills blev högdramatisk.

USGA hade bokstavligt talat gått från den stenhårda linjen till den mjuka sista ronden och Shinnecock Hills spelades plötsligt mjuk och mottaglig.

Jämfört med lördagen var kontrasterna slående och spelarna fick plötsligt fast bollarna på greenerna.

Engelsmannen Tommy Fleetwood gav liv åt sista ronden då han gick runt på 63 slag tidigt.

Han startade 2 timmar och 23 minuter före ledarbollen och hade han satt birdieputten från tre meter på sista greenen hade han inte bara blivit först i US Open-historien att gå på 62 slag, han hade också troligen hamnat i särspel om segern.

– Just där och då tänkte jag bara på 62 slag men nu efteråt är det klart att det är den putten jag kommer att gräma mig över lite. Men samtidigt spelas en major över 72 hål och det spelar ingen roll när du gör vad. Det finns så mycket positivt att ta med sig härifrån och jag är väldigt nöjd med veckan. Brooks gjorde det fantastiskt och det var kul att följa honom under slutet, sa Fleetwood efter sin andraplats.

 

 

 

Brooks Koepka landade slutligen nämligen på ett över par, mot Fleetwoods två över. Och Koepka blev den första att försvara sin US Open-titel sedan Curtis Strange 1988-89.

– Det känns helt fantastiskt och när jag ser alla stora namn som vunnit US Open har jag svårt att förstå att jag har två inteckningar, sa en lycklig Koepka efteråt. 

Det hela avgjordes egentligen när han satte upp en wedge på 16:e hålet till en meter och gjorde birdie. Han fick då två slags försprång mot Fleetwood och hade i slutändan råd att göra bogey på det tuffa 18:e vilket han också gjorde.

Koepka avslutade med 68 slag och gick ett över par totalt.

Spelpartnern, och bästa kompisen, Dustin Johnson, gjorde vad han kunde men fick inte riktig kontakt på sluthålen.

– Han är en av mina absolut bästa kompisar men vi pratade ingenting med varandra idag. Jag sa någonting på trean tror jag men efter det så var vi tysta. Jag fokuserade så hårt och tänkte att om jag är före Dustin så har jag bra chans att vinna. När vi kommer hem igen så är allt som vanligt och jag är säker på att han är glad för min skull, avslutade Koepka.

Här nedanför ser ni några av slagen som ledde fram till majorsegern.

 

Starkt av Koepka!
Ja
64
4
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.