Bröt efter fyra hål i går – nu i delad ledning

Scott Piercy slog sockets och tappade bort fem bollar på fyra hål under gårdagens träningsvarv. I dag leder han US Open efter en fin inledning.

Bröt efter fyra hål i går – nu i delad ledning
Scott Piercy är i delad ledning i klubbhuset när halva startfältet är klara för dagen. //Foto: Getty Images

Ungefär halva startfältet är klara för torsdagen och endast två av förmiddagens spelare lyckades gå under par. Ian Poulter var den ena och Scott Piercy var den andra.

Piercy, som på Oakmont för två år sedan slutade delad tvåa, kunde inte ana efter gårdagen att han skulle spela så bra i dag. Så här sa han efter sin runda:
– I går gick jag av banan efter fyra hål för jag var så frustrerad över preparationerna. Det här var inget jag förväntade mig i morse. Jag försökte hitta tillbaka till något i går kväll, jag försökte hitta tillbaka till några saker jag jobbat med under året. På något sätt lyckades jag lappa ihop allt. 

Scott Piercy spelade alltså bara fyra hål under onsdagen. Frustrationen tog över när spelet inte fungerade.
– Jag slog sockets och jag tappade bort fem bollar de första fyra hålen. Jag kände att det var nog då, sa Piercy under presskonferensen.
– Sedan kom regnet dessutom. Så jag stack hem, försökte samla mig och fundera på vad jag behövde göra för att svingen skulle fungera.

Scott Piercys scorekort.

Oavsett vad det var han funderade ut var det något som hjälpte. Amerikanen gjorde en bogey och en birdie första nio, resten par. Under de sista nio hålen gjorde han ytterligare en bogey men också två birdies. Nu hoppas Piercy att formen håller i sig framöver.
– Golf är så frusterande. Man måste rida på vågen och försöka lista ut varför man helt plötsligt inte är på den där vågen. Då kan man ta sig upp igen.
– Alla som är här vet att det är en frustrerande tävling så det gäller att ha rätt inställning. Jag tror att min gårdagskväll var viktig och att det syntes i dag.

Kan Piercy vinna US Open?
Ja
2
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.