U.S. Open – Preview Day 2

Tournytt

Veckans svåra greener ska underlätta för Woods

Tiger Woods hoppas att han får en fördel i veckan då han växte upp på samma svårspelade gräs som återfinns på Shinnecock Hills.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-13 Uppdaterad 2019-12-12
Veckans svåra greener ska underlätta för Woods

Tiger Woods vann sin senaste major för tio år sedan och är nu på plats på Long Island för att försöka vinna en major för 15:e gången i karriären. Och kanske är det Shinnecock Hills svåra greener som ska underlätta för amerikanen.

Tiger Woods är nämligen uppväxt på greener med samma grässort som återfinns på klassiska banan där årets US Open spelas.

Så sänds US Open

Den senaste tiden är det framför allt puttningen som ställt till det för Woods och när han spelade senast, i The Memorial, var han bäst av alla i flera statistiska kategorier fram till greenen. Men väl där var han för dålig, då han bland annat missade fem puttar inom 1,5 meter och 15 puttar inom 3 meter. 

Det här hoppas Tiger Woods är uträttat efter en träningsvecka på greenerna.
– Jag jobbade hårt förra veckan. Jag var tvungen att slå många puttar, mängdträna, och jag hade möjligheten att göra det. Min puttning känns bra, sa Woods under en presskonferens inför veckans major.
– I The Memorial kände jag mig inte bekväm över bollen. Jag kunde inte se linjerna. Och de greenerna var snabba. Jag slog inte många bra puttar och blev obekväm. Jag puttade för dåligt.

De spelar Stenson & Norén med i US Open

Men med veckans grästyp, krypven, på greenerna hoppas Tiger Woods ha en fördel, då han tillbringat otal timmar öva på just det underlaget.
– Det är en ny vecka, en ny banuppsättning och ett nytt gräs. Det här är vad jag växte upp på ute på västkusten. Krypven blir hoppigt och det kräver en hel del tålamod.
– Det sker ofta att du slår en jättebra putt på krypvensgreener som ändå inte går i hål. Nyckeln är att slå till bollen ordentligt och sedan se vad som händer. 

Tiger Woods lär veta vad han pratar om. Men med hastigheten på veckans greener lär kollegor och andra tveka lite då de ska ”slå till bollen ordentligt”.

Se bara den här filmen på 18:e greenen:

TV: Så snabba är US Open-greenerna

Under året har Tiger Woods spelat nio tävlingar på PGA Tour. Amerikanen har på de starterna slutat topp-25 vid sex tillfällen och topp-10 två gånger.

Han har också spelat US Open på Shinnecock Hills vid två tillfällen. 1995 bröt han dock under det andra varvet efter ett slag i den tjocka ruffen som skadade hans handled.
2004 slutade han delad 17.


Text: Jesper Johansson • 2018-06-13
TournyttTiger WoodsTournyttUS Open
Rulla till toppen