Waste Management Phoenix Open – Final Round

Tournytt

Mickelson utanför USA:s Ryder Cup-lag

"Lefty" har inte missat Ryder Cup sedan 1995. Efter DeChambeaus seger i helgen är han för tillfället utanför det amerikanska laget.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-05 Uppdaterad 2019-12-12

Phil Mickelson har spelat i samtliga Ryder Cup sedan 1995. I hans elva starter har amerikanen 18 vinster, 20 förluster och sju delningar. Vänsterspelaren har varit en stor del av tävlingen men till 2018 års upplaga är det just nu osäkert om han tar en plats.

Efter helgens Memorial Tournament halkade han nämligen ned på den amerikanska listan och är utanför de åtta platserna som ger en direktplats till lagtävlingen.

Spelaren som petade ner Phil Mickelson är Bryson DeChambeau. 24-åringen vann Memorial Tournament efter ett särspel mot Byeong Hun An och Kyle Stanley.

Därför tar han sig upp på åttonde plats på den amerikanska Ryder Cup-rankingen.

Här är USA:s lag just nu:

Mickelson utanför USA:s Ryder Cup-lag

Förutom de åtta spelarna som kvalificerar sig in i USA:s lag kommer kapten Jim Furyk att plocka ut ytterligare fyra spelare.

I Europa närmar sig Thorbjörn Olesen laget efter sin seger i Italian Open. Han är bara en placering ifrån på den europeiska delen av rankingen. Alex Norén är ende svensk i laget men även Henrik Stenson närmar sig truppen efter sin delade 13:e plats i Memorial Tournament.

Här är Europas lag just nu:

Mickelson utanför USA:s Ryder Cup-lag
Europeiska poäng
Mickelson utanför USA:s Ryder Cup-lag
Världspoäng

Text: Jesper Johansson • 2018-06-05
TournyttBryson DeChambeauPGA TourPhil MickelsonRyder CupTournytt
Scroll to Top