BMW PGA Championship – Day Four

Tournytt

”Spelet var inte riktigt där”

Rory McIlroy är mitt uppe i en svingförändring och lyckades trots det sluta tvåa i BMW PGA Championship. Men det resultatet var forne världsettan inte nöjd med.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-28 Uppdaterad 2019-12-12

Trots att Rory McIlroy ledde BMW PGA Championship efter 36 spelade hål blev det ingen seger för forne världsettan. McIlroy tappade under lördagen och kunde inte ta ikapp de förlorade slagen på söndagen. Nordirländaren hade efter fredagens 65-runda en stabil ledning men var inte nöjd med sitt spel ändå.
– Det var en del dåliga slag där ute under de första 36 hålen som fick mig att veta att spelet inte riktigt var där, sa McIlroy när han summerade sin insats.

Kanske var det därför som han behövde 71 slag på lördagen och 70 på söndagen.

Norén delad trea på Wentworth

Efteråt berättade han också att svingen inte riktigt är var han vill ha den, då han arbetar med några små svingförändringar.
– När man arbetar med en svinförändring tar det mer än en vecka att bädda in det i spelet. Det här var min första tävling sedan jag började förändra rörelsen.

Trots en svingförändring blev det en andraplats på Wentworth. Och Rory McIlroy menar att han kan segrarna komma inom en snar framtid.
– Det är väldigt nära. Jag gav mig själv en jättebra chans den här veckan. Jag tog det inte hela vägen in i mål men det är inte långt borta. Jag är lite för hård mot mig själv då jag har höga förväntningar på mig själv.
– Och med en ledning efter 36 hål ska jag kunna stänga igen butiken och vinna.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-28
TournyttEuropean TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen