Halvsvenska klar för US Open

Emilia Migliaccio har kvalat in till US Open. Hennes mamma tävlade tidigare för svenska golflandslaget.

Halvsvenska klar för US Open
Emilia Migliaccio har kvalat in till US Open. //Foto: Emilia Migliaccio via Instagram

Tre svenskor har kvalat sig in i US Open – amatören Linn Grant från Rya GK i Helsingborg krossade proffsen i sitt kval. Senare fixade även Martina Edberg och Dani Holmqvist biljetter till majorn.
Sedan tidigare är Pernilla Lindberg, Anna Nordqvist och Madelene Sagström klara för US Open.

Dessutom får vi se en halvsvenska spela turneringen.
15 maj slutade Emilia Migliaccio delad tvåa på Bermuda Run Country Club i North Carolina där två platser fanns i potten.
– Emilia blev tvåa i särspelet och missade egentligen US-Open. Med tanke på att startfältet i detta kval var tuffast rankingmässigt av alla blev Emila första reserv, men någon har uppenbarligen dragit sig ur för Emilia erbjöds en plats för två dagar sedan. Detta blir Emilias första US-Open, säger Per Stenholtz till Svenskgolf.se.

Emilia Migliaccio är systerdotter till Per Stenholtz som bor i Göteborg.
Emilia Migliaccio är född i USA. Hon är både amerikansk och svensk medborgare, men representerar USA. Hennes mamma Ulrika (född Johansson) och familjen bor utanför Raleigh i North Carolina.
– Även Ulrika har ett förflutet som golfspelare och har varit med i svenska flicklandslaget i slutet av 80- och början av 90-talet. Ulrika har även spelat tillsammans med Annika Sörenstam på University of Arizona, säger Per Stenholtz.

US Open-debutanten Emilia Migliaccio spelar collegegolf på Wake Forest och har precis avslutat första året.
– Hon är också uttagen till Arnold Palmer Cup som går i Evian i juli. Tidigare har Emilia spelat Junior Ryder Cup 2016 och Junior Solheim Cup 2017, säger Per Stenholtz.

Härlig story!
Ja
47
2
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.