5de40c30adb73

Tournytt

Ny världstour planeras – 175 miljoner i prispengar per tävling

"World Golf Series" ska locka stjärnspelarna med rekordstora prischeckar.

Text: CM Hellsten • 2018-05-24 Uppdaterad 2019-12-12

Euroepan Tour är i dag en global tour med tävlingar i Asien, Afrika och Oceanien. Även PGA Tour i USA spelar ett antal turneringar utanför amerikansk mark och besöker länder som Malaysia, Sydkorea, Dominikanska Republiken och Kanada.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Reuters att en helt ny global tour planeras. Det återger flera golfmedier.
Projektet kallas för “World Golf Series” och ska enligt Reuters bestå av upp till 20 tävlingar på flera platser i världen och där varje enskilt evenemang har prissummor på 20 miljoner dollar – 175 miljoner kronor.
2017 hade US Open en rekordstor prissumma på 12 miljoner dollar (105 miljoner kronor).

Så sänds veckans stortävling på European Tour

Enligt Reuters ska ett flertal större sponsorer ha gett klartecken för “World Golf Series” och nyhetsbyrån har även pratat med en toppspelare som vill vara anonym:
– Varför skulle du inte vara intresserad av att spela 18 tävlingar med 20 miljoner dollar i potten, säger spelaren till Reuters.

Reuters har även pratat med brittiske agenten Andrew “Chubby” Chandler som jobbar med flera storspelare.
Så här säger han till nyhetsbyrån:
– “World Golf Series” kommer aldrig att få världsrankingpoäng så i slutändan kommer det att kosta pengar. Alla spelares sponsorkontrakt kretsar kring världsrankingen. Det finns flera hinder att ta sig över och om “World Golf Series” inte får med sig sex av världens tio bästa spelare blir det tufft.

När Greg Norman föreslog en liknande tour på 90-talet hotade PGA Tour att återkalla medlemskapet för spelare som tackade ja till den världstouren.

TV: Tidernas turligaste slag: Träffar trädet – gör HIO!


Text: CM Hellsten • 2018-05-24
TournyttEuropean TourPGA TourTournytt
Scroll to Top