5de40c71e2e4f

Tournytt

Ny speltillverkare samarbetar med PGA Tour

EA Sports har sedan länge ägt rättigheterna till PGA Tour i den virtuella spelvärlden. Nu är rättigheterna sålda till en annan speltillverkare och nya PGA Tour-spel väntar.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-22 Uppdaterad 2019-12-12

1990 producerade EA Sports sitt första golfspel. Totalt lanserade de 27 spel och sedan starten har de haft PGA Tours rättigheter.

Serien tog stora kliv under tidigt 2000-tal då Tiger Woods lånade ut sitt namn till spelet men när hans karriär svalnade något på grund av skador och andra skandaler utanför golfbanan tappade spelet också i upplaga.

Rory McIlroy fick då bli det nya ansiktet utåt för spelet.

Men även under McIlroy-eran tappade företaget i sålda upplagor.

I och med det har EA Sports inte producerat ett enda golfspel sedan Rory McIlroy PGA Tour 2015. Nu ser det ut som att det är det sista golfspelet företaget kommer göra inom en överskådlig framtid.

För samtidigt som EA Sports slutade producera TV-spel som utspelar sig på golfbanor världen över har den lilla kanadensiska speltillverkaren HB Studios lanserat två spel som de kallar “The Golf Club”.

Spelen har fått fin kritik och nu ser det ut som att tillverkaren kan göra ännu bättre upplagor framöver.

Via Youtube meddelar HBS att de nu har PGA Tours rättigheter till kommande spel.

Till en början innebär det att man kan starta en karriär via kvalskolan till Web.com Tour. Därefter får man kvala sig vidare till stora PGA Tour.

Än så länge finns det inte många detaljer tillgängliga och det är oklart om riktiga spelare kommer att finnas med i den första upplagan av spelet under PGA Tour-flagg. Men säkert är att banor som TPC Sawgrass, TPC Boston och TPC Scottsdale blir en del i nya The Golf Club.

I tidigare EA Sports-spel har man i karriärläget kunnat förbättra sin spelare genom vinster som innebär sponsoravtal. Om så är fallet även denna gång återstår att se.

När det nya golfspelet lanseras är inte officiellt.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-22
Tournytt19:e håletPGA Tour
Scroll to Top