5de40e96dea8f

Tournytt

Sista hålet räddade Tiger

Gjorde första birdien när det som bäst behövdes.

Text: Martin Strömberg • 2018-05-05 Uppdaterad 2019-12-12

Det blev en motig fredag för Tiger Woods på Quail Hollow.

Åtminstone på greenerna.

Han träffade över 72 procent av greenerna men tappade över två slag mot startfältet på greenerna och ingenting ville rulla i.

Förrän på sista hålet, banans nionde. Då kom första birdien som tog Tiger Woods till två över par och innanför kvalgränsen.

– Jag har problem med farten på greenerna och det händer mig ibland när greenerna är tröga. Jag har haft tid att anpassa mig men har helt enkelt inte lyckats. Om jag bara puttat normalt så borde jag ha varit fem, sex under par, förklarade Woods efter sin andrarond på 73 slag (+2).

Nu är Tiger istället nio slag bakom ledande överraskningen Peter Malnati. 30-åringen har visserligen en seger på PGA-touren från Sandersons Farms 2016, men har som bäst i år varit på en delad 30:e plats, förra veckan, och har missat tio av sjutton kvalgränser.

– Jag vill så gärna ha bra resultat och det har stressat mig. Nu har jag bestämt mig för att inte jaga resultat och då kommer de plötsligt, sa en nöjd Malnati efter ronder på 67-68.

För svensk del klarade Jonas Blixt kvalgränsen.

Efter två ronder på par delar han 28:e plats och svensken behöver verkligen lite placeringar för att ta sig in bland de 120 som får spela slutspelet senare i höst.

Blixt är just nu på en 166:e plats i FedEx Cup.

Alexander Norén hade en tyngre tävling och missade kvalgränsen efter ronder på 73-76.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-05-05
TournyttAlexander NorenJonas BlixtPeter MalnatiTiger WoodsTournytt
Scroll to Top