Följ svenska proffstouren i SGT-bloggen

Första veckan i maj inleds SGT på allvar. Den här säsongen kan du följa den svenska proffstouren i en blogg på Svenskgolf.se.

Följ svenska proffstouren i SGT-bloggen
Sofia Pettersson och Frida Bräster kommer att blogga om årets SGT-säsong. //Foto: Magnus Kvandal

I oktober 2017 blev det klart att Svenska Golfförbundet tar över driften av Swedish Golf Tour från bolaget Svenska Golftourerna AB som är delägt av SGF och PGA of Sweden.
Det innebär att all tävlingsverksamhet på nationell nivå samlas i en tävlingsorganisation.

Nya projektledare för SGT 2018 är Sofia Pettersson, 26, och Frida Bräster, 21.
– Normalt börjar man sätta nästa års tävlingsschema under pågående säsong, så det var inte helt optimalt att dra igång i oktober. Vissa klubbar har redan helgerna uppbokade med företagsgolf och annat, säger Frida Bräster.

 Sofia Pettersson nickar instämmande.
– Det tar oftast inte tre dagar för en tänkbar arrangörsklubb att bestämma sig för om de vill satsa på en tourtävling. Det är många frågor som ska lyftas inför en styrelse. Dessutom är den ekonomiska biten helt annorlunda i jämförelse med för tio år sen. Då ville alla synas kring golfen. Samtidigt har vi varit väldigt ambitiösa och tävlingsinriktade. Känslan har varit: nu jäklar ska vi få till ett bra schema.

I februari och mars arrangerades SGT Winter Series på spanska Lumine GC för herrarna, men 4-6 maj drar Swedish Golf Tour igång på allvar med tävlingar på svensk mark.
Då är damerna först ut med Tegelberga Open.
17-19 maj är det dags för herrarna att göra premiär i Sverige – Stora Hotellet Bryggan Fjällbacka Open.

Under säsongen kommer du att kunna följa Swedish Golf Tour på nära håll. Sofia Pettersson och Frida Bräster tar dig med bakom kulisserna i en blogg på Svenskgolf.se.

Hur ska det bli att blogga?
– Det känns som en bra möjlighet att lyfta touren på ett nytt sätt. Det har inte riktigt funnits en blogg på den här nivån tidigare, säger Frida Bräster.

Vad kommer vi att få se i SGT-bloggen?
– Vi ska ta med läsarna bakom kulisserna och försöka skildra hur livet är ute på touren – både på och utanför golfbanan. Det kommer att bli allt från kortare reportage till segerintervjuer med spelare och skojiga upptåg.

Följ SGT-bloggen här!

Bra med bloggar!
Ja
43
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!