The Masters – Round Three

Tournytt

Reed i treslagsledning inför söndagen

Amerikanen jagas av Rory McIlroy, som har en karriärgrandslam i sikte.

Text: Martin Strömberg • 2018-04-08 Uppdaterad 2019-12-12
Reed i treslagsledning inför söndagen

Patrick Reed gick ut i ledningen och såg inte helt bekväm ut inledningsvis.

Men efter birdien på femman såg han sig aldrig om. Amerikanens offensiva spel gav bland annat två eagles (på hål 13 och 15) och han landade till slut på 67 slag tredje ronden och är 14 under par totalt.

Han är den förste sedan 2010, då engelsmannen Lee Westwood gjorde det, att inleda med tre raka ronder under 70 slag.

Reed, 27 år, har fem segrar på PGA-touren och har varit en av de mest tongivande amerikanska spelarna i Ryder Cup de senaste fyra åren, men han har hittills inte vunnit någon major. Eller ens konkurrerat i särskilt många, hans enda topp 10-placering hittills kom PGA Championship i fjol.

Tre slag bakom sig har Reed nordirländaren Rory McIlroy, som gick runt på 65 slag tredje ronden. Reed och McIlroy gjorde 2016 upp i en rafflande singelmatch i Ryder Cup på Hazeltine och kommer att gå ut tillsammans i ledarbollen på söndagen.

På tredje plats inför finalronden lurar Rickie Fowler på nio under par. Fowler har flugit lite under radarn hittills i veckan men gjorde väsen av sig på lördagen med en 65-rond. Samma rondscore hade spanjoren Jon Rahm, som är åtta under par och ensam fyra.

På femte plats ligger Henrik Stenson, som tidvis fick slita ganska hårt för sin score på lördagen men för tredje dagen i rad noterade en rond under par.

Reed i treslagsledning inför söndagen

Text: Martin Strömberg • 2018-04-08
TournyttHenrik StensonJon RahmPatrick ReedRickie FowlerRory McIlroyTournyttUS Masters
Scroll to Top