The Masters – Preview Day 1

Tournytt

Damtävling till Augusta National 2019

Från och med 2019 kommer en damtävling att avgöras på Augusta National.

Text: Jesper Johansson • 2018-04-04 Uppdaterad 2019-12-12

Nästa år ska en damtävling spelas på Augusta National. Den klassiska Masters-banan kommer 2019 och framåt st�� som värd för amatörtävlingen Augusta National Womens Amateur Championship.

Stenson och Norén i varsin drömboll

Tävlingen kommer att spelas veckan före herrarnas stora majortävling och TV-sändas.
– Bobby Jones och Clifford Roberts lämnade ett arv av att alltid försöka på ett meningsfullt sätt bidra till spelet golf, säger Fred Ridley, klubbens ordförande, i ett pressmeddelande.
– Augusta National Womens Amateur Championship är en del av den principen och vi tror att det här evenemanget kommer ha en stor och viktig roll för damgolfens framtid. Vår förhoppning och förväntan är att det här eventet kommer ge energi för de som redan älskar sporten och inspirera andra genom drömmen att få tävla på Augusta National.

Norén har spelet för att vinna Masters

Tävlingen kommer att spelas över 54 hål och med 72 startande spelare från hela världen som blir inbjudna genom damernas amatörranking. 2019 kommer de första två rundorna spelas på Champions Retreat Golf Club i Augusta och de 30 bästa spelarna kommer därefter få spela finalvarvet på den klassiska banan. 

Om vinnaren av Augusta National Womens Amateur Championship fortsätter att vara amatör efter segern blir hon bjuden till de nästa fem upplagorna av tävlingen, US Womens Open 2019, Womens British Open 2019 samt USGA:s, R&A:s och PGA of Americas amatörmästerskap samma år.


Text: Jesper Johansson • 2018-04-04
TournyttAugusta NationalTournytt
Rulla till toppen