General Views of the Gleneagles Hotel Golf Courses

Tournytt

Dam- och herrproffs i ny tävling

I augusti kommer dam- och herrproffs att tävla tillsammans.

Text: CM Hellsten • 2018-03-09 Uppdaterad 2019-12-12

I början av maj arrangeras GolfSixes för andra året. Det är tävlingen som har pyroteknik-intro på första tee och klockor som räknar ner varje slag och Särspel avgörs med n��rmast hål för att undvika utdragna dueller.
2018 kommer även damer att finnas med i European Tour-tävlingen.

Ryder Cup- och Solheim Cup-kaptenen spelar ET-tävling i lag

8-12 augusti kommer ytterligare en tävling att arrangeras där damer och herrar tävlar tillsammans.
Vart fjärde år avgörs multisport-evenemanget European Championship i Glasgow och till årets upplaga finns en ny sport med på programmet – nämligen golf.

Turneringen kommer att hållas på Gleneagles – den skotska anläggningen som stod värd för Ryder Cup 2014 och ska arrangera Solheim Cup 2019.
16 män och 16 kvinnor kommer att bilda nationslag och sedan tävlar männen mot männen och kvinnorna mot kvinnorna.
Lagen formeras efter världsrankingen mellan 10 juli 2017 och 9 juli 2018 och inget land kan ha fler än tre lag i turneringen.

”Vi måste se över 72-hålstävlingarna”

Lagen seedas och fördelas i fyra grupper och fyrboll/bästboll är formatet i matcherna där seger ger två poäng och delade matcher ger en poäng.
Gruppvinnarna avancerar till semifinal och det lag som tar hem turneringen belönas med 200 000 euro (motsvarande 1,6 miljoner kronor) och mannen och kvinnan får dela lika på checken.
Veckan på Gleneagles avslutas sedan med en 18-hålsturnering med mixade lag.
– Golfen har ett behov av att omfamna nya format och engagera en bredare publik. Efter att ha presenterat de senaste nyheterna kring GolfSixes så är European Championship ännu en innovativ möjlighet att bryta ny mark på flera fronter, säger ET-chefen Keith Pelley i ett uttalande. 

Sveriges högst rankade spelare på Official World Golf Raniking just nu är Henrik Stenson (14) och Anna Nordqvist är världsfemma på Rolex Rankings. 


Text: CM Hellsten • 2018-03-09
TournyttEuropean TourLadies European TourTournytt
Rulla till toppen