Abu Dhabi HSBC Golf Championship – Day Three

Tournytt

Rory har segervittring i Abu Dhabi

Jagar första segern på 15 månader

Text: Martin Strömberg • 2018-01-20 Uppdaterad 2019-12-12

Det är upplagt för en spännande jämn avslutning av Abu Dhabi HSBC Championship under söndagen.

I ledningen efter tre ronder finns fortfarande belgaren Thomas Pieters. Men han fick efter lördagen sällskap i toppen av engelsmannen Ross Fisher, som gick runt på 65 slag, mot Pieters 67.

Och bara ett enda slag efter tätduon finns nordirländaren Rory McIlroy, som gör sin första tävling sedan oktober förra året. 

En minst sagt imponerande comeback efter skador och tävlingsuppehåll och med delvis ny utrustning.

– Jag är väldigt nöjd. Jag har lagt ner mycket arbete under vintern och gjort några små justeringar i tekniken och det är kul att se att det fungerar så här bra redan. Det är en sak att det känns bra på träningsronder och sedan kan det vara helt annorlunda när det är dags att tävla. Nu känner jag mig bekväm direkt och försöker bara att få in tävlingskänslan i huvudet, sa McIlroy, som gick runt på 65 slag på lördagen.

 

Thomas Pieters leder i Abu Dhabi

Belgaren Thomas Pieters övertygade ännu en rond med sitt långa spel men hade förtvivlat svårt att få i någonting på greenerna sista nio hålen.

Det var ändå glada miner efter tredje ronden.

– Jag tycker att jag spelade riktigt bra och fick en bra start. Sedan hände det inte så mycket på vägen in och min caddie fick hjälpa mig lite att hålla tålamodet och fokus uppe. Jag ska inte klaga, det är ju så här man vill ha det med tätkänning inför sista ronden och lite nerver direkt i inledningen av säsongen.

För svensk del är Henrik Stenson och Kristoffer Broberg bäst på delad 21:a plats på åtta under par, nio slag bakom Fisher och Pieters.

 

Rulla till toppen