CareerBuilder Challenge – Preview Day 3

Tournytt

Rahm om Mickelsons analyser: ”Jag skulle inte kunna slå ett slag”

Jon Rahm spelade ett övningsvarv med Phil Mickelson och insåg att de båda har väldigt olika behov av information innan de ska slå ett golfslag.

Text: Jesper Johansson • 2018-01-18 Uppdaterad 2019-12-12

Det finns lika många sätt att spela golf på som det finns golfspelare.
Du kan vara i behov av alla siffror och faktorer för att kunna spela så bra som möjligt, eller kanske tvärt om – intresserad av din egen känsla.

Phil Mickelson är en spelare som behöver så mycket information som möjligt. Stjärnskottet Jon Rahm är tvärtom.
– Jag behöver inte så mycket information. ”Okej, det är 110 meter. Slå det här slaget, sikta lite höger”.
– Och sedan finns det Phil Mickelson: ”Det är det här slaget, den här luftfuktigheten. Det här är vad som händer med en sidvind på 1 km/h. Det kommer påverka bollen en meter. Greenen är så här mjuk, så slå med den här höjden, skojade Rahm inför veckans CareerBuilder Challenge.
– Jag fattar ingenting av det där. Om jag skulle tänka på allt det där skulle jag inte kunna slå ett enda slag.

 

Rahm världstrea – efter 1,5 år

De båda taktikerna ser ut att uppenbarligen fungera.
Världsstjärnan Phil Mickelson har vunnit mer än de flesta spelarna i världen. Men amerikanen har inte fått lyfta en pokal sedan The Open 2013. Jon Rahm vann däremot vid tre tillfällen under 2017. Nästa vecka ska han försvara sin titel på Torrey Pines.

De båda spelade ett övningsvarv tillsammans inför veckans tävling, som är årets första för Phil Mickelson, och även på greenerna hade Jon Rahm problem med ”Leftys” behov av information.
– När han kommer till greenen är det exakt samma sak. Han är väldigt detaljorienterad. Jag står bredvid och lyssnar och tänker ”Jag hoppas att vi aldrig spelar tillsammans i en lagmatch för jag kan inte tänka så här.” Jag skulle inte kunna spela golf på det sättet. Men att lyssna på snacket är väldigt roligt.


Text: Jesper Johansson • 2018-01-18
TournyttJon RahmPGA TourPhil MickelsonTournytt
Rulla till toppen