Krönika: Ingen kan stoppa en skadefri DJ

Jesper Johansson om Dustin Johnsons övertygande seger i årets första tävling och vad amerikanen kan åstadkomma under 2018.

Krönika: Ingen kan stoppa en skadefri DJ
Dustin Johnson vann årets första tävling med åtta slags marginal ned till tvåan Jon Rahm. //Foto: Getty Images

Världsettan Dustin Johnson tog i helgen sin 17:e seger på PGA Tour och befäste sin position som världsetta ytterligare. Och med tanke på det dominanta vis amerikanen tog sin seger ser det ut som att han inte bara är herre på täppan för tillfället – utan för en lång tid framöver.
Under en presskonferens inför första tävlingen 2018 fick DJ frågan om han, eller någon annan, kan slå Tiger Woods rekord på tio segrar under en säsong. År 2000 lyckades den 14-faldige majorvinnaren med bedriften och ingen har gjort det sedan dess.

Men DJ menar att han har chansen i år.
Självsäkert svarade han att han besitter kapaciteten, även om det krävs en vansinnigt bra form och att den håller i sig under en lång tid.

Efter helgens Sentry Tournament of Champions, där han sprang iväg med segern under söndagen, tror även jag att han kan klara av bedriften.

Dustin Johnson med pokalen efter segern på Hawaii. Foto: Getty Images

Se bara på statistiken från tävlingen på Hawaii.

DJ snittade 297 meter från tee på Kapalua.
Banan är visserligen byggd på ett sätt som gör att de långtslående kan spela i princip helt utan hämningar.

Men ändå.
297 vansinniga meter i snitt.

Till flaggan från fairway hade Dustin Johnson i snitt 88 meter och med den längden kommer givetvis birdies att komma för en spelare av hans kaliber.

Under förra våren vann Dustin Johnson vid tre tillfällen innan Masters. Där skadade han ryggen efter att ha halkat i en trappa och det tog lång tid för honom att komma tillbaka. Han har själv sagt att han då var i sitt livs form och med tanke på starten av året finns det mycket som tyder på att han är på väg tillbaka dit.

Då spelar det ingen roll om ditt efternamn stavas Woods, Thomas, Spieth eller Rahm.

Ingen hinner ifatt en formtoppad Dustin Johnson.

Efter segern på Hawaii berättade amerikanen att hans vansinniga drive på hål 12 under söndagen var välslagen, men att han inte tog i allt han kan.
– Nej, jag slog den ungefär 90 procent av min maximala kapacitet. Jag tror inte att jag någonsin slagit en drive 100 procent än.

393 meter slog han driven på hål 12.

Om han skulle ha form och självförtroende nog att slå sina drives 100 procent är det bara någon slags chip-yips som kan stoppa honom från att vinna tävling efter tävling.

Den här veckan är det dags för Sony Open på Waialae Country Club. Dustin Johnson är inte med i startfältet.

Jag antar att ingen annan av deltagarna har något emot det.


Följ mig på Twitter!

Kan Dustin Johnson vinna tio gånger 2018?
Ja
48
44
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!