Lysande start av Lindberg i Dubai

Pernilla Lindberg är bara två slag bakom ledaren i veckans Ladies European Tour-tävling.

Lysande start av Lindberg i Dubai
Pernilla Lindberg spelade fin golf under onsdagen och är därmed i en fin position inför resterande tre varv. //Foto: LET/

Pernilla Lindberg har startat bra i veckans Ladies European Tour-tävling i Dubai. Detta trots att hon hade problem i inledningen av varvet. Efter 18 spelade hål är svenskan tre under par, två slag bakom ledaren Supamas Sangchan.
– Spelet blev bättre och bättre under dagen. Till en början var det lite sådär men jag lyckades rädda upp det. Jag missade dagens fyra första fairways, säger Lindberg till Svenskgolf.se.
– Sedan kom jag in i det utan att spelet kändes lysande och jag lyckades ta mig runt banan på ett bra sätt. 

Vad är det som inte riktigt fungerar?
– Jag slår inte bollen riktigt som jag önskar och har lite mer draw än vad jag är van vid. Men under dagen slog jag bollen bättre och bättre. Men det kan jag förbättra till i morgon. Både från tee och med järnen kan jag bli lite bättre, även om det var tillräckligt bra för att scora i dag också, säger svenskan.

Var det något som du är extra nöjd med från dagen?
– Närspelet och puttningen. Framför allt är jag nöjd med aggresiviteten på greenerna då jag gav alla puttar en chans att gå i hål, säger Lindberg.

Förutom Pernilla Lindberg är det ytterligare nio svenskor på plats i Dubai. Näst bästa svensk är Lynn Carlsson, –2. Lina Boqvist är tredje bäst efter sin parrunda.

Här är toppen av ledartavlan:

Kan Lindberg vinna i veckan?
Ja
24
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!