WGC – HSBC Champions: Day Four

Tournytt

Stenson: “Jag fick många positiva svar”

Svenska världsnian nöjd efter andraplatsen

Text: Martin Strömberg • 2017-10-29 Uppdaterad 2019-12-12

Det var nära men Henrik Stenson räckte inte riktigt ända fram när WGC HSBC Champions avgjordes.

Fyra stabila ronder på 68-69-69-70 innebar en delad andraplats, för andra året i följd, och massor av poäng på både Race to Dubai och Världsrankingen.

– Jag är väldigt nöjd med veckan och spelet generellt. Jag kom hit för att få lite besked på frågor om formen och fick många positiva svar. Det är fortfarande work-in-progress och jag spelade väl inte min absolut bästa golf men det som var bra var mycket bra och vissa saker behöver lite mer jobb, sa Stenson efteråt.

Nu väntar tre raka veckor med tävlingar och resor för Stenson, som naturligtvis hoppas kunna vara med när Race to Dubai drar ihop sig mot slutet. Stenson vann Europatourens Order of Merit både 2013 och 2016 och han är inte helt avsågad i år heller, även om det troligen kommer att krävas segrar och topplaceringar under slutspurten för att han ska kunna nå hela vägen upp till toppen.

– Det var en bra start på den här tävlingsperioden och jag hoppas kunna ta med mig den här känslan till fortsättningen.

Om man tittar på statistiken från veckans tävling så träffade Stenson flest greener av alla i fältet och när det gäller fairwayträffar delade han och Kyle Stanley förstaplatsen.

 

Stenson:

Text: Martin Strömberg • 2017-10-29
TournyttHenrik StensonTournyttWGC
Scroll to Top