Spelarna inte oroade för spel i Sydkorea

Trots att veckans golftävling på PGA Tour spelas i Sydkorea, Nordkoreas grannland, är deltagarna inte oroliga.

Spelarna inte oroade för spel i Sydkorea
Marc Leishman är med i veckans PGA Tour-tävling i Sydkorea och han är inte orolig för sin egen säkerhet. //Foto: Getty Images

För första gången någonsin spelas i veckan en PGA Tour-tävling i Sydkorea. 78 spelare kommer till start på Jeiu Island, Sydkoreas största ö som ligger ungefär 20 mil från huvudstaden Seoul.
Diskussioner har dock uppkommit gällande säkerheten i landet. Sydkorea är tekniskt sett fortfarande i krig med Nordkorea och diktaturen i norr har på senare tid skapat ytterligare oro genom missiltester.

Graeme McDowell deltar i veckans PGA Tour-tävling. Han sa till medier på plats under tisdagen att touren har pratat med spelarna de senaste månaderna angående veckans tävling.
– Vi spelare vet att vi inte skulle spela en tävling här om det inte var säkert. Som tur är får vi bra råd och information från touren. 

Även Marc Leishman, australiern som spelade på Korean Tour 2006, menar att touren har skött förberedelserna bra.
– När det kommer till politiken är det en stor skillnad mot hur det var för elva år sedan men ungefär samma saker hände redan då. Det var spänningar, men när du väl är här är det inga problem. Jag känner mig väldigt säker. Det är förstås väldigt mycket säkerhet här, och jag är inte alls oroad.
– Jag hade inte åkt hit om jag var orolig, säger Leishman.

Har du varit i Sydkorea?
Ja
1
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!