Björk och Norén topp-9 i Italien

Alexander Björk och Alexander Norén är båda med i toppen av Italian Open, men de båda måste fortsätta spela bra om de ska hänga med – då flera spelare startat bra.

Björk och Norén topp-9 i Italien
Alexander Björk och Alexander Norén har båda fått en bra start i Italiten. //Foto: Getty Images

Den här veckan är det dags för årets femte Rolex Series-tävling på European Tour. Italian Open spelas på vackra Golf Club Milano i direkt anslutning till klassiska racingbanan Monza.

Förra året vann hemmaspelaren Francesco Molinari efter en dramatisk avslutning på det 18:e hålet.
I år har han satt sig i en bra position för att behålla titeln.
Efter 18 spelade hål är han delad etta, sju under par, tillsammans med Kiradech Aphibarnrat, Jamie Donaldson, Eddie Pepperell, Matt Wallace – och Alexander Björk. Växjöspelaren spelade strålande golf under torsdagen och menar att banan passar honom bra.
– Det var stabilt idag. Bra från tee och många riktigt bra järnslag och wedgar. Stabil puttning. Det finns alltid småsaker att förbättra, men generellt var det väldigt bra idag, säger Alexander Björk till Svenskgolf.se. 

Molinari var också nöjd:
– Självklart var det en bra dag. Jag startade den här tävlingen precis där jag lämnade den förra året, så det var bra.
Italienaren passade också på att hylla hemmapubliken som tagit sig till banan.
– Det är väldigt härligt att se publiken. Det är en skön stämning runt klubben och jag är glad och stolt över att vara en del av det.

Bakom förstafemman hittar vi ytterligare två spelare. George Coetzee och Beyong Hun An är sex under par. Sedan ser vi nästa svenska flagga på ledartavlan. Alex Norén, som vann årets första Rolex Series-tävling, är delad nia tillsammans med sju andra – fem under par.

Här är toppen av ledartavlan:

Här är svensktoppen:

Heja Sverige!
Ja
34
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!