Banrekord av Fleetwood

Historisk 63:a på Carnoustie

Banrekord av Fleetwood

Han har inte spelat på en dryg månad.

Men uppehållet verkar inte ha påverkat Race to Dubai-ledaren Tommy Fleetwood, åtminstone inte i negativ bemärkelse.

Engelsmannen gick andra ronden av Alfred Dunhill Links på 63 slag – nytt banrekord på Carnoustie – och delar ledningen med landsmannen Tyrrell Hatton på elva under par totalt.

– Alla banrekord är en ära men speciellt på en bana som Carnoustie. Jag är väldigt stolt över ronden, sa en nöjd Fleetwood.

Tidigare delades banrekordet på 64 slag mellan en grupp spelare, bland andra Alex Norén som gick på 64 slag här ifjol.

 

 

Fleetwoods rond innehöll nio birdies och lika många par och han avslutade i stil genom att sätta upp en wedge från 125 meter till tre meter. Putten snurrade visserligen sedan ett halvt varv i koppen innan den bestämde sig för att trilla i.

– Jag slog bollen bra, jag puttade bra och det är konstigt i det här spelet att de bästa ronderna kommer ofta när man inte riktigt vet vad man håller på med.

Fleetwood leder just nu Europatourens Order of Merit, race to Dubai, med en knapp miljon euro. Det låter ju onekligen som en god marginal men med finalserie som den ser ut nu med massor av pengar i potten kan det gå fort både uppåt och neråt på listan.

– Jag tror att det kommer att bli tufft i slutet och jag skulle älska att vinna den här veckan. Jag vill vinna varje vecka och skulle jag kunna få ytterligare marginal neråt så vore det jättebra.

För svensk del ser det intressant ut inför helgens spel. Kvalgränsen dras ju inte förrän efter tre ronder den här veckan och just nu är Joakim Lagergren bäste svensk på delad sjätteplats, tre slag bakom Fleetwood och Hatton. Niclas Fasth delar 13:e plats, fem slag efter tätduon.

Fleetwood bara vinner
Ja
15
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!