5de4309a1ec63

Tournytt

Fitzpatrick vann efter utdraget särspel

Matthew Fitzpatrick slog Scott Hend efter särspel. Segern är Fitzpatricks fjärde på europatouren.

Text: Erik Hallberg • 2017-09-10 Uppdaterad 2019-12-12

Söndagen inleddes med att de spelare som, på grund av ett dimavbrott, inte hann spela klart sin rond under lördagen avslutade sitt tredje varv på morgonen. 

När finalrundan väl drog igång var det Scott Hend som gick ut i ensam ledning med ett slag ned till Fabrizio Zanotti på andraplatsen.

Fyra slag bakom ledaren hittade vi Matthew Fitzpatrick som många nog känner igen efter segern på Bro Hof 2016. Att ta igen fyra slag på en ledare som spelar stabil golf är svårt men Fitzpatrick visade tidigt att han inte hade gett upp hoppet.

Efter åtta hål var han ikapp Hend och när han gjorde birdies på hål 14, 15 och 16 hade han en ledning med två slags marginal. En bogey på det 17:e hålet gjorde dock att Fitzpatrick inte kunde slapna av i klubbhuset. Sammanlagt gick Fitzpatrick runt på 64 slag, sex under par. 

Scott Hend gjorde en birdie på det 15:e hålet och när han följde upp med tre raka par var särspelet mellan Hend och Fitzpatrick ett faktum. 

Hend gick inte in i särspelet utan erfarenhet, förra året förlorade han samma tävling på samma bana mot en viss Alex Norén.

På det andra särspelshålet hade Hend en gyllene möjlighet att avgöra men när han missade birdieputten från två meter fick det artonde hålet spelas om en tredje gång. Väl där hamnade Hend i en fairwaybunker och fick till slut nöja sig med en bogey. Samtidigt gjorde Fitzpatrick ett stabilt par och kunde därmed bärga sin fjärde seger på europatouren i kariären.

 

 

 

Fitzpatrick vann efter utdraget särspel
Resultatet i särspelet.

Efter rundan menade Fitzpatrick att just ET-tävlingen i Schweiz var en tävling han velat vinna länge.

– Jag känner mig lättad. Det här är en seger som jag alltid velat vinna. Jag älskar att spela golf på den här golfbanan. Enda sedan jag kom hit på en inbjudan 2014 så har den här tävlingen stuckit ut i mitt schema och jag kommer alltid vilja komma tillbaka hit och spela, säger Fitzpatrick till europeantour.com.

Se toppen av ledartavlan här:

Fitzpatrick vann efter utdraget särspel

Bäste svensk blev fjolårsvinnaren Alex Norén som efter en fin avslutningsdag landade på nio under par vilket räckte till en delad sjätteplats. 

En annan svensk som länge såg ut att kunna utmana var Alexander Björk men en avslutning med en bogey och en dubbelbogey gjorde att Björk slutade på en delad 16:e plats.

Här är svensktoppen:

Fitzpatrick vann efter utdraget särspel

Text: Erik Hallberg • 2017-09-10
TournyttEuropean TourMatthew FitzpatrickTournytt
Rulla till toppen