5de43151b0ec1

Tournytt

Så renoverar Hills inför Nordea Masters

16-19 augusti 2018 arrangeras Nordea Masters på Hills G&SC. Då kommer banan att ha genomgått en renovering.

Text: CM Hellsten • 2017-09-01 Uppdaterad 2019-12-12

Det var under söndagens rond av årets Nordea Masters på Barsebäck G&CC som ägaren Lagardere genom golfansvarige Claes Nilsson förklarade att banken signerat ett nytt avtal som titelsponsor.
Nordea Masters meddelade också att tävlingen skulle få nytt datum – från början av juni till 16-19 augusti –  direkt efter majorn PGA Championship.
Det blir också en ny spelplats – Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg.

Klart: Här spelas Nordea Masters 2018

Nu meddelar Hills att klubben från och med 2 oktober byter ut gräset på samtliga greener.
– Vi har en långsiktig plan för utvecklingen av Hills, där högsta kvalitet på spelytorna är ett av våra primära mål. Vårt fokus under de senaste åren när det gäller greenerna har varit att bearbeta befintliga ytor genom en rad olika åtgärder. I år har vi sett stora förbättringar avseende greenernas kondition, mycket tack vare vår nya Course Manager Markus Lilleberg och hans team. Trots att vi bevisligen är på rätt väg har vi beslutat oss för att i höst torva nytt gräs på samtliga 23 greenområden. Att få nya krypvensgreener blir pricken över i:et och gör att vi återigen kan presentera banan med fantastiska greener under hela säsongen säger vd, Mats Sterner i ett pressmeddelande.

2014 öppnade Hills sin nya bana efter att ha byggt om sex hål. Dessutom har anläggningen investerat i restaurang, gym och padelbanor.
ET-vinnaren Johan Edfors är en av delägarna till Hills G&SC. Så här säger han om satsningen.
– Samtidigt som vi torvar om, vidareutvecklar vi nio av våra befintliga greener. Målsättningen är att skapa fler möjliga flaggplaceringar vilket ger större variation, mindre slitage och därmed en bättre puttupplevelse. Detta gäller främst hål 6,14 och 17, men vi kommer även plana ut andra greenytor som “satt sig” över tid. Detta är en del i vår resa mot att göra Hills till en ännu häftigare spelupplevelse, men också för att bibehålla vår ambition att vara en golfbana av toppklass.

Förändringarna har lyft Hills

Renoveringsarbetet påbörjas i oktober och banan kommer att vara i spelbart skick när golfsäsongen startar våren 2018.
– Banan stänger inte under tiden arbetet pågår, utan välskötta vintergreener tas i bruk på samtliga hål. Speldatumet för Nordea Masters är flyttat till augusti vilket ger oss gott om tid att under vår och sommar arbeta upp greenernas hårdhet. Vi räknar med att öppna banan 2-3 veckor senare än vanligt på vårkanten, men i övrigt kommer inte spelet att påverkas – annat än att kvaliteten blir väsentligt bättre, säger Mats Sterner. 


Text: CM Hellsten • 2017-09-01
TournyttHills Golf & Sports ClubNordea MastersTournytt
Scroll to Top