THE NORTHERN TRUST – Final Round

Tournytt

Dustin Johnson vann efter särspel mot Spieth

Dustin Johnson stal showen under FedEx Cup-slutspelets första tävling.

Text: Erik Hallberg • 2017-08-28 Uppdaterad 2019-12-12

Inför söndagens rond av The Northern Trust handlade det mesta om Jordan Spieth som ledde med tre slags marginal.

På andraplats låg Dustin Johnson men trots att Johnson är etta på världsrankingen var känslan att det blir tufft att ta in tre slag på Spieth som visat fin form i stort sett hela sommaren.

När Spieth utökade ledningen till fem slag efter birdies på både hål tre och fem var det nog många som trodde att vi gick mot en odramatisk avslutning av tävlingen. 

Men dramatsikt blev det. Redan på det sjätte hålet gjorde Spieth en dubbelbogey efter ett vattenbesök. När han senare gjorde bogey på det nionde hålet samtidigt som Johnson rullade i en birdie var avståndet endast ett slag.

Dustin Johnson lyckades också utjämna på hål tio med ytterligare en birdie. Efter två birdies var på de efterföljande hålen stod världsettan och världstrean på samma score med två hål kvar. Det var också då det riktiga dramat började. Först lyckades Spieth sänka en sexmeters-putt för att rädda par på hål 17 och sen gjorde Johnson det samma på det 18:e hålet för att tvinga fram ett särspel.

Väl där utnyttjade Johnson sin fantastiska längd med drivern och slog rakt över det vattenhinder som Spieth gick runt. Det resulterade i ett betydligt kortare inspel som Johnson placerade bara någon meter från flaggan. Birdien var ett faktum och därmed också segern i FedExx Cup-slutspelets första tävling.

För svensk del bjöds vi på flera glädjeämnen. Henrik Stenson bjöd på en fantastisk spurt med birdies på hål 15, 16 och 17. Tyvärr lämnade dock en dubbelbogey på det sista hålet en tråkig eftersmak. Totalt gick Stenson runt på 69 slag, ett under par. Det räckte till en delad 17:e plats.

David Lingmerth spelade stabilt när han gick runt på par vilket räckte för att garantera spel i nästa veckas tävling i Boston.

Här är toppen av ledartavlan:

Dustin Johnson vann efter särspel mot Spieth

Text: Erik Hallberg • 2017-08-28
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournytt
Rulla till toppen