Solheim Cup -Day One

Tournytt

Alfredsson: ”Det är ju Trumpland – kan bli tufft för Tutta”

Majorvinnaren Helen Alfredsson kommer att fungera som expertkommentator på svenskgolf.se/wp under Solheim Cup.

Text: CM Hellsten • 2017-08-15 Uppdaterad 2019-12-12
Alfredsson: ”Det är ju Trumpland – kan bli tufft för Tutta”

När Solheim Cup 2007 arrangerades på Halmstad GK leddes det europeiska laget av kapten Helen Alfredsson.
Den här veckan kommer den svenska majorvinnaren och den åttafaldiga Solheim Cup-spelaren att vara på plats i Iowa i egenskap av rollen som Player President på Ladies European Tour.
Under Solheim Cup kommer Helen Alfredsson även att fungera som expertkommentator på svenskgolf.se/wp.

Vad kommer du att tycka till om?
– Hur läget är, hur lagen känns och jag kommer säkert också ha synpunkter på valet av spelare som lirar tillsammans. När spelarna får på sig sina lagfärger och när matcherna startar är det… ”in your face”. Jag ska också försöka skildra stämningen, det ska tydligen vara 4 000 åskådare på första tee. Europas fans kommer alltid med häftiga låtar– jänkarna sjunger bara ”USA – all the way!” De hörs och syns mest. Det bästa Europa kan göra är birdies – då tystnar publiken.

Så sänds Solheim Cup 2017

Hur ska det bli att följa Solheim Cup i år?
– Intressant. Det är två extremt starka, kompetenta och tävlingsinriktade kaptener. Varken Juli eller Annika tycker om att förlora och sånt smittar av sig. Spelarna har en grym respekt för kaptenerna och jag tror det blir en jädrigt tuff match.

Vem vinner?
– Europa ligger kanske lite, lite i underläge. Men det gjorde vi å andra sidan också när Lotta var kapten i Colorado och då blev det seger för Europa.

Kaptenernas kontrovers

Tror du att det blir några nya kontroverser?
– I matchspel är det ju ”in your face”, båda har egon, båda vill vinna och det kan hetta till. 2015 sköttes ju det där ganska dåligt kan jag tycka. Vi hade en liknande kontrovers på Loch Lomond 2000 när Annika chippade i och USA kallade tillbaka slaget. Då sköttes det lite bättre. Jag tycker att kaptenerna ska sköta de där bitarna – inte spelarna. 2015 handlade allt om en spelare – Tutta.

Hur tror du att Suzann ”Tutta” Pettersen kommer att bli bemött av publiken?
– Iowa är ju lite Trumpland. Kommer hon att få någon skit av publiken? Iowa har nog inte glömt Tuttagate – det kan nog bli rätt tufft för henne. 

"Hoppas att USA förlåter mig"


Text: CM Hellsten • 2017-08-15
TournyttHelen AlfredssonSolheim CupTournytt
Rulla till toppen