Skräckhålet fällde Day

Flera spelare slukades av The Green Mile

Skräckhålet fällde Day
Jason Day tvingades droppa på sista hålet under lördagen // Foto: Getty Images

Quail Hollows tuffa avslutningshål (16-18) går under namnet The Green Mile, efter Stephen Kings bok från 1999 som handlar om en fånge som dömts till dödstraff. The Green Mile är en fängelseterm för den sista promenaden som en dödsdömd gör.

De tre hålen utgör den överlägset tuffaste avslutningen på PGA-touren och spelas nästan 0.92 slag över par sedan man började räkna 2003. Tvåa på listan är Muirfield Village på 0.59.

Den här veckan har de tre hålen spelats ännu tuffare, 1.07 över par, och ledande Kevin Kisner har sin teori om varför det är så.

– Artonde spelas längre i år och det känns som att fairways är mjukare än tidigare år så man får inte någon rull alls. Sextonde är likadant, jag brukar kunna jaga ner en drive som ger mig järnsjua kvar men i år har jag slagit fyror och femmor.

Varenda rond skördas offer på sluthålen, spelare som försvinner ur tävlingen.

Igår var det först Jon Rahm som efter en mäktig rond var på väg att spela sig in i tävlingens toppstrid.

Då avslutade spanjoren dubbelbogey-par-dubbelbogey och vips så var han nere på en delad 37:e plats.

Sedan kom Rickie Fowler som var fem under par när han kom till Green Mile och ett under par när han signerade kortet.

– Man måste klara av att avsluta ronden här, man kan inte halta in i mål. Artonde är ett riktigt bra avslutningshål som kräver bra slag, kommenterade Fowler sin avslutning.

Men den mest hjärtskärande avslutningen stod australiens Jason Day för. Han hade kämpat sig kvar i toppen hela dagen och tre raka birdies hade tagit honom till fem under par.

Då rasade allt och Day gjorde bogey-kvadrupelbogey på sista två hålen. Han valde att försöka spela ett lågprocentslag istället för att chippa sig tilbaks till fairway och fick betala dyrt.

Han är nu delad 16:e inför avslutningsronden.

 

 

 

 

 

Bra avslutningshål
Ja
37
1
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!