Matsuyama glad över regnavbrottet

"Jag gick och la mig i omklädningsrummet"

Matsuyama glad över regnavbrottet

Han avslutade förra veckan med en fantastisk 61:a och vann Bridgestone Invitational på Firestone.

Och nu är Hideki Matusyama i delad ledning efter halva PGA Championship, och han tackar regnavbrottet som kom lite överraskande då japanen var mitt uppe i ett mäktig birdie-flow.

– Det kändes lite konstigt då jag tyckte att vädret var okej. Men jag är tacksam för avbrottet, jag var trött och kunde vila lite i omklädningsrummet. Jag blev trött av att jag inte slog drivern så bra som jag ville. 

Abrottet kylde inte av 25-åringen särskilt mycket utan han bara fortsatte att göra birdies. Han gick Quail Hollows tuffa tre avslutningshål ett under par för en 64:a (-7) men var ändå inte sprudlande nöjd efteråt.

Och att han bara behövde 23 puttar runt Quail Hollow kommenterade han så här:

– 23 putter betyder bara att jag missade många greener. Jag bytte putter för ett par veckor sedan och det har blivit lite bättre men greenerna här är så snabba att jag bara förösker få bollen nära hål, men några gånger gick den i ändå idag.

Matsuyama delar ledningen efter 36 hål med amerikanen Kevin Kisner och han kan bli den första japanen att vinna en major om han skulle lyckas vinna här på söndag.

– Jag vet inte vad det skulle innebära för mitt liv, det är svårt att föreställa sig. Men det är halva tävlingen kvar och jag måste hålla uppe spelet.

Totalt under sina tre senaste ronder har Matsuyama varit nästan 22 slag bättre än snittet i fältet, fantastiska siffror.

Spelarna försökte desperat hinna in mot slutet av andra dagen men alla hann inte och de kommer att få spela klart tidigt på lördagen.

Hideki vinner
Ja
18
8
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!