Rory förvånad efter två dagar

"Det är en helt annan bana - 61 då är 66 nu"

Rory förvånad efter två dagar

En vass avslutning med två birdies sista tre hålen räddade Rory McIlroys dag.

Men de två första dagarna av årets PGA Championship har inte varit enkla för den stora favoriten inför årets sista major.

– Det har varit en kamp hela vägen. Allt under par idag är en kanonscore, sa McIlroy efter sin andra raka 72:a.

Med sina två över par totalt är han minst tio slag från ledningen inför helgen då amerikanen Kevin Kisner kom in på åtta under par några bollar bakom McIlroy. Men Rory har definitvt inte räknat bort segerhanserna med 36 hål kvar.

– Jag slog inte bollen lika bra från tee idag och de fyra bogeys som jag gjorde var alla beroende av att jag missat från tee. Kan jag bara städa upp lite i morgon och få en bra start så känns det som att jag verkligen är med i tävlingen. Mina två birdies i slutet var viktiga.

Rory McIlroy berättade också att hans favoritbana Quail Hollow, där han tagit två av sina 13 PGA Tour-segrar, har blivit en helt annan skapelse än den han varit van vid.

– Jag är överraskad och det här är inte alls den Quail Hollow som vi har vant oss vid de senaste tio åren. Bara det att de lagt Bermudagräs gör den två slag svårare och 61 eller 62 slag då motsvarar väl 66 eller 67 slag idag.

 

Rory kan fortfarande vinna
Ja
51
64
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!