Kanonstart av Karlsson i Katrineholm

Trots att Robert Karlsson anser att han gjorde en del misstag är han . bra med efter första varvet av hans egen tävling på Challenge Tour.

Kanonstart av Karlsson i Katrineholm
Robert Karlsson gick runt på 69 slag, tre under par, på torsdagen. Detta trots att han inte var speciellt nöjd med sitt eget spel. //Foto: Göran Söderqvist

Robert Karlsson trivs på hemmaplan. I veckan spelas hans egen tävling på Challenge Tour på gamla hemmabanan Katrineholms GK, och kanske var det tur för tidigare europamästaren att dagens tävling spelades på en bana han minst sagt är bekant med.
– Jag spelade riktigt dåligt i dag, men jag har ju lärt mig lite hur man ska ta sig runt här, säger Robert Karlsson till Svenskgolf.se.
Jag är faktiskt inte speciellt nöjd med spelet. Men det var svårt med vinden i dag också.

Om Robert Karlsson inte var nöjd med dagens spel kan det bli riktigt roligt att se hur nästa veckan ter sig för hemmasonen. Svensken gick nämligen runt på 69 slag, tre under par.

Vad vill du göra bättre till i morgon?
– Jag vill spela bättre. Jag var i problem från tee i dag, och man får inte slå så många slag från fairways här om man bara gör en liten miss.

Katrineholms GK:s fairways är torra och hårda. Bollar som bara är lite sneda rullar av det kortklippta gräset till en ruff som är skapad för att spelarna ska få flyers och behöva räkna mer på det. Precis som Robert Karlsson vill ha det, alltså.
– Det har inte regnat på länge. Men så vill vi ha banan hård också. Det får dock gärna komma lite regn, men bara på fairways. Ruffen är precis som vi vill ha den. Det finns en stor risk för flyers och det gör det svårt för spelarna.
– Vi har små, ondulerade, greener som är ganska snabba. Så det gör ingenting att ruffen är kortklippt.

Robert Karlssons 69-runda innebär att han är på en delad 23:e plats. Leder gör Pedro Oriol, åtta under par.

Här är toppen av ledartavlan:

Här är svensktoppen:

Härligt Robert!
Ja
29
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!