Nöjd Stenson hyllar Spieth

"Den upphämtningen är man ju imponerad av"

Nöjd Stenson hyllar Spieth

Det blev ett riktigt bra titelförsvar av Henrik Stenson även om det som väntat blev för tufft att blanda sig i slutstriden under sista ronden. Stenson slutade delad elva på tre under par.

– Det har varit en fantastisk vecka och jag har blivit hyllad i princip på varenda hål när jag har vandrat upp på green, det är tydligt att de minns vad som hände förra året. Nu är det någon annan som får ta över och svara på frågorna om Claret Jug så kan vi fokusera på att få ordning på spelet till hundra procent.

Han var tre över par första nio under sista ronden men kämpade tillbaks och landade på 70 slag, par. Och Stenson var hyggligt belåten med spelet.

– Jag gjorde väl ett eller två felval på första nio och tre över var väl ingen smakstart men jag är riktigt nöjd med hur jag kämpade mig tillbaks. Spelet under veckan har inte varit hundra men jag har ändå varit ganska bra inne i spelet. De första två dagarna lämnade jag väl ett par slag därute och det är skillnaden mellan att ha lite sniff och att vara avhängd. Det finns en hel del positivt att ta med sig.

Och den som får ta över alla frågor om Claret Jug är Stensons spelapartner de första två dagarna, Jordan Spieth. Efter en mycket strulig rond tände Spieth till sista hålen och vände till seger. Amerikanen tog sin tredje major efter att ha gått fem under par sista fem hålen.

– Det såg ut som att det skulle bli tufft där men jag har hört vrålen av publiken när han för omväxlings skull satte några puttar förmodar jag, det är starkt att komma tillbaks när man har börjat tappa.

Nu väntar en veckas ledighet hemma i Sverige för Stenson innan han åker till Akron för Bridgestone Invitational och innan dess ska han ha stuvat om lite i bagen via en del Trackman-tester. Från och med den tävlingen ska han ha fyra wedgar och behöver lofta om de andra klubborna för att få passande gap i avstånden.

 

 

Klart godkänt
Ja
455
15
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!