146th Open Championship – First Round

Tournytt

Lovande start av Henrik Stenson

Henrik Stenson öppnade The Open med en 69-rond, ett under par, och delar i skrivande stund 13:e plats i The Open. Men känslan var att han lämnade några slag där ute.

Text: Jesper Johansson • 2017-07-20 Uppdaterad 2019-12-12
Lovande start av Henrik Stenson

Trots att regerande mästaren Henrik Stenson är ett under par och på en delad 13:e-plats är känslan att han har mer att hämta ute på Royal Birkdale. Med pricksäkerhet både från tee och in mot green gav svensken sig själv många birdiechanser under dagen.

– Jag känner att spelet var gott nog till att vara något slag eller två bättre men jag är ändå nöjd med dagen. Framförallt med långa spelet, jag tyckte att jag slog mycket bättre slag från tee och in mot greenerna än vad jag har gjort på ett tag vilket var positivt, säger Stenson efter ronden.

Men hälften av alla slag sker på det kortast klippta gräset. Och där hade Henrik Stenson inte riktigt det flyt vi ibland såg honom ha på Royal Troon i fjol. Längden på puttarna var det absolut inget fel på, men de ville inte riktigt trilla i.

– Det är en del puttar som är riktigt tröga, de är ju aldrig snabba på links, och jag hade ett par på halvdistans som var något bollvarv kort i linjen. Under par är en bra runda. Det klart att vi inte kommer att vara med i den absoluta toppen men det var vi inte efter ett varv förra året heller. Jag är nöjd med starten, säger Stenson.

Texten uppdateras.

Här är Henrik Stensons scorekort:

Lovande start av Henrik Stenson

Text: Jesper Johansson • 2017-07-20
Tournytt
Rulla till toppen