146th Open Championship – Round One

Tournytt

Björk förvånad efter 75:an

SOUTHPORT. Den svenske rookien gör i The Open sin tredje start på linksmark. Och trots vettigt spel har han svårt att veta hur han ska hantera slagen som krävs på Royal Birkdale.

Text: Martin Strömberg • 2017-07-20 Uppdaterad 2019-12-12
Björk förvånad efter 75:an

Det blev inte den majordebut som Alexander Björk drömt om. 

En rond på 75 slag gör att Växjöspelaren i skrivande stund är tio slag från täten på Royal Birkdale.
– Det var inte alls som jag hade tänkt mig. Jag tycker inte att jag spelade så dåligt men scoren blir alldeles för hög och slagen rinner iväg.

Vad är det som är svårare?
– Jag tycker att det är lite svårt att veta vilka linjer jag ska hålla från tee om jag ska spela defensivt eller dra på och blåsa förbi bunkrarna. Sedan är det svårt att veta vilka närspelsslag man ska använda och jag har inte riktigt anpassat mig till att greenerna är så tröga.

Vad kan du göra annorlunda under andra ronden?
– Jag kommer att gasa på och kanske vara lite mer aggressiv från tee. Sedan beroende på vädret får vi se, det är ju inte säkert att det behövs jättelåga scorer i morgon för att avancera en bit.

Samtidigt är inte Björk alltför nedslagen efter första ronden i sin debut på allra högsta nivå. Han har inte spelat särskilt mycket linksgolf och ser fram mot andra ronden.
– Jag kommer att lära mig att spela den här typen av golf men det är klart att det är frustrerande när slagen rinner iväg ett efter ett utan att man tycker att man gör så hemskt mycket fel. 

 

 


Text: Martin Strömberg • 2017-07-20
TournyttAlexander BjörkThe OpenTournytt
Scroll to Top