Birkdale nästa för Vetenskapsmannen

Vann John Deere efter magisk avslutning

Birkdale nästa för Vetenskapsmannen
Bryson DeChambeau tog sin första seger och säkrade sin Open-plats i John Deere Classic // Foto: Getty Images

Han gav upp sin plats 2015 då han valde att bli proffs.

Nu får Bryson DeChambeau äntligen spela The Open.

Han vann John Deere Classic efter en birdie på sista hålet och tog sin första seger på PGA-touren i verklig stil.

– Jag har längtat efter att få spela The Open. Det är en speciell tävling där golfen en gång föddes och det kommer att bli en speciell upplevelse, sa DeChambeau efter segern i natt.

Han avslutade med 65 slag för att hålla undan med ett före Patrick Rodgers och efter åtta missade kvalgränser tidigare under säsongen har DeChambeau nu visat fin form den senaste tiden.

Och han erkänner att det är lite av en revansch mot alla som tvivlat på honom och som hela tiden kommenterar hans lite speciella val att ha lika långa järnklubbor rakt genom sitt set och hans sätt att analysera alla delar av sitt spel.

– Det är många som har synpunkter men också många som ger mig stöd, men visst känns detta som ett bevis på att det jag gör fungerar.

Som vanligt bar DeChambeu sin keps som en hyllning till Ben Hogan och Payne Stewart och kanske kan han följa i sina förebilders fotspår också när det gäller majors.

Ben Hogan vann nio majors, men bara The Open en gång, 1953.

Payne Stewart hann med tre majors innan sin tragiska bortgång i en flygolycka bara 42 år gammal 1999. Stewart slutade tvåa i The Open 1985 och delad tvåa fem år senare.

 

Jag gillar Bryson
Ja
181
11
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!