U.S. Open – Final Round

Tournytt

Jordan Spieth: ”Jag har bara puttat bra i två tävlingar”

Jordan Spieth är känd för att vara en av tourens bästa puttare. Men 2017 har han varit kall på det kortklippta gräset. Det tror han dock kommer förändras.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-22 Uppdaterad 2017-06-22

För en normal PGA Tour-spelare har Jordan Spieth en riktigt bra säsong. Amerikanen har vunnit en tävling, och slutat topp-3 vid ytterligare två tillfällen.

Men för en stjärna som Spieth har säsongen inte varit så bra som han själv önskat.

Efter att ha varit svag med järnklubborna inledningsvis är han nu bäst av alla in mot green. Men väl där, på det kortklippta gräset, känner vi inte riktigt igen spelaren som tidigare såg ut att putta mot hål gjorda för fotbollar.

TV: Spieth använder sin caddie – i matsalen

Under hans 2015, där han vann två majors, hade han högst procent av alla på satta enputtar. Hans starka 2016 hade nästan lika bra statistik med puttern.
Men säsongen 2017 har varit något helt annat. Han är nu rankad 76 på greenerna. 

Det här är något Jordan Spieth är medveten om. Och det gick så långt att han tidigare i år bytte ut sin trotjänare mot en helt ny putter. Efter att inte fått resultaten han ville i den tävlingen heller, valde han dock att återgå till sin gamla Scotty Cameron.
– Jag har försökt att göra min stroke perfekt, men det är inte lönt. Om du tittar på en punkt som du siktar på och du vet att du alltid hamnar där spelar det ingen roll hur det ser ut, sa Spieth inför veckans Travelers Championship.

TV: Se Spieths galna marshmallowslag!

Och trots att året har varit bra för amerikanen, menar han att det bara är i två tävlingar han puttat riktigt bra.
– Och när jag menar bra, så pratar jag inte om det faktiska resultatet. Det är bara något som tillkommer när man puttar bra. Men det är bara två gånger som jag känt mig verkligen komfortabel på green.

Trots att resultaten inte varit precis så bra som världssexan hoppats på under året, är han fortsatt optimistisk.
– Man har svackor lite då och då. Jag hade det 2013, 2014 och till och med 2015 när jag inte kunde sätta en enda putt.
– Men om jag fortsätter träffa 15 greener i snitt måste jag sätta ett par av puttarna. Om man puttar bollen nära hålet tillräckligt många gånger kommer de till slut att sitta, och då börjar hålet se större ut efter ett tag.


Text: Jesper Johansson • 2017-06-22
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Rulla till toppen