BMW PGA Championship – Day One

Tournytt

Olesen: ”Det blir tufft att besegra svenskarna”

BARSEBÄCK. För åtta år sedan debuterade Thorbjörn Olesen på European Tour. Spelplatsen var Barsebäck, och nu ser han fram emot att vara tillbaka – trots ett svårslaget svenskt startfält.

Text: Jesper Johansson • 2017-05-31 Uppdaterad 2017-05-31

Thorbjörn Olesen har haft ett bra år på European Tour, men har de senaste två-tre veckorna haft det lite svårare. Men det hoppas han kunna vända under veckans Nordea Tour, som spelas på Barsebäck. Det var nämligen här han spelade sin första European Tour-tävling, 2009.
– Det är en speciell plats för mig. Jag spelade här min första tävling på European Tour och fick ett bra resultat, som kickstartade min karriär. Jag spelade också här ganska mycket som junior, så jag ser fram emot den här veckan, sa Olesen under en presskonferens.

Att spela i Sverige är något speciellt, menar Olesen. Det finns en rivalitet mellan länderna som ger en extra krydda:
– Så är det definitivt. Jag och Sören Kjeldsen spelade mot Alex Norén och David Lingmerth i World Cup tidigare i år. Det var väldigt trevligt men också väldigt skönt att vinna mot dem. 

Stenson, Norén och Fitzpatrick i en drömboll

Men den här veckan kommer bli svårtt att vinna över de svenska spelarna, menar Olesen.
– Det kommer bli tufft. Ni har haft många bra resultat. Alex senaste 12 månader har varit helt otroliga och han är antagligen en av världens absolut bästa spelare just nu. Och Henrik Stensons majorvinst förra året gör att Sveriges senaste tolv månader har varit otroliga. Men det är också bra för skandinavisk golf.
– Det ger oss hopp och tro att vi kan göra något liknande.

Se hela presskonferensen här:


Text: Jesper Johansson • 2017-05-31
TournyttEuropean TourNordea MastersThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top