Jason Day i tårar – drog sig ur veckans tävling

Jason Day spelade bara sju hål av veckans WGC-tävling innan han bröt. Anledningen är att hans mor fått cancer och ska opereras i veckan.

Jason Day i tårar – drog sig ur veckans tävling
Jason Day höll i en presskonferens efter att han drog sig ur veckans tävling. //Foto: PGA Tour

Under den första rundan av veckans WGC-tävling drog sig Jason Day ur tävlingen. Anledningen är att hans moder diagnostiserats med cancer, och ska oppereras på fredag.

Forne världsettan spelade bara sju hål av World Golf Champions-Dell Technologies Match Play när han avbröt matchen mot Pat Perez.

Under en presskonferens efteråt meddelade Day att hans mor fått diagnosen tidigare i år och då fått höra att hon har tolv år kvar att leva. Hon flög till USA förra veckan där hon ska opereras.
– Det här är en väldigt, väldigt tuff tid för mig att ens tänka på golf. Och känslomässigt har det varit tufft under en ganska lång tid. Min mamma säger att jag inte ska tänka på det, men det har varit riktigt tufft, sa en gråtande Jason Day.

– Så jag behöver lite tid med henne för att vara säker på att allt går bra. Jag ska göra mitt bästa och försöka vara där för henne då hon är anledningen att jag spelar golf i dag. Jag hoppas på en snabb tillfrisknad och att vi kan få det här bakom oss, så att hon kan leva många år till.

När Jason Day var tolv år dog hans far av magcancer.

Se Jason Days presskonferens här:

Fuck cancer!
Ja
180
0
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!