Bryson DeChambeaus putter förbjuden

Bryson DeChambeau är inte rädd för att förändra sin utrustning. Men USGA menar att han nu tagit sin putter för långt, och att den inte är godkänd.

Bryson DeChambeaus putter förbjuden
Amerikanens nya putter är inte godkänd, enligt USGA. //Foto: Getty Images

Att ändra på sättet man spelar golf är inte enkelt. Och om man tycker att något fungerar bättre är det inte säkert att det är tillåtet. Fråga bara Bryson DeChambeau.

Amerikanen som spelar med lika långa järnklubbor har sedan i höstas puttat "sidesaddle", alltså med puttern längs sidan av kroppen – och fötterna mot hålet.

Det finns inget i golfreglerna som förbjuder hans sätt att putta, men enligt Morning Read anser USGA att Bryson De Chambeaus putter inte är en tillåten klubba.

Problemet är inte putterns huvud, utan att skaftet sitter centralt på det. DeChambeau ska ha fått veta det här efter förra veckans CareerBuilder Challenge.

– Jag blev besviken på sättet de hanterade det här. De har sagt till mig att de inte gillar vad jag gör med min puttning. Men det är inget regelbrott att putta så, och jag vet inte varför de inte gillar det, säger DeChambeau.

– De säger att jag potentiellt tar bort skickligheten ur spelet. Vad som helst som gör att man skjuter lägre scorer eller gör golf roligare och gör spelet större är vad jag strävar efter.

USGA har senare sagt till Golf Digest att de inte har någon ambition att förbjuda "sidesaddle" som teknik, men att just den putter som Bryson DeChambeau ville få godkänd inte var tillåten. 

Kan du tänka dig att putta "sidesaddle"?
Ja
63
102
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.