Närmar sig målet
Det gäller att ha koll på alla delar i svingen. Foto: Mats Stavmyr

Närmar sig målet

Mats Stavmyr sänkte sig till 13,3 förra helgen och har fortfarande chansen att nå sitt mål – singelhandicap.

Med endast ett par veckor kvar av GOM-projektet börjar Mats Stavmyr få spelet att stämma. Han har börjat bli kvitt sina skador och en teorigenomgång av svingen fick honom att spela bättre golf.

– Det var som att polletten trillade ner för mig när jag fick en teorigenomgång om p1-p10. Första gången jag spelade efter det gick inget vidare men andra gången satt allt klockrent, säger Mats Stavmyr till Svensk Golf.

Under GOM-projektet har Mats arbetat mycket med bollträffen och har i stort sett ändrat hela sin sving. Den hårda träningen har lett till ryggproblem men Mats har kört på ändå.

– Det känns som att jag efter att ha fått en förståelse för svingens alla delar att det blir en mer helhet, bara synd att det inte skett lite tidigare. Man behöver en förståelse för vad man ska göra innan man kan göra det. Det är bättre nu och jag kan slå alla typer av slag men alla slag kan samtidigt gå käpprätt åt skogen.

Inför avslutningen av GOM så har Mats fortfarande chansen att nå sitt mål men om han ska vara realistisk tror han att det kan bli svårt.

– Men jag är full av självförtroende och om jag går ner till 12 så är det också väldigt bra.

Pressen från omgivningen och projektet har påverkat Mats något, men det har blivit lättare med tiden.

– Man påminns om deltagandet hela tiden av folk på banan och jag tänker på det varje gång jag spelar. Jag tror man behöver en mental del i träningen för att kunna hantera den press som följer.