Eddy Eriksson i Cobras nya fittingcenter på Skinnarebo G&CC.

Spela

Eddys tre tips för att hitta rätt driver

Eddy Eriksson är headpro på Skinnarebo G&CC där Cobra i veckan öppnade sitt första nationella fittingcenter. Här får du hans tre bästa tips till att hitta rätt driver.

Text: Oskar Åsgård • 2013-03-22 Uppdaterad 2013-03-22

1. Se till att ha tillräckligt loft så att du kan få bollen att lyfta.
”Om man har en svinghastighet på 90 mph med drivern, vilket ungefär motsvarar den genomsnittliga herrgolfaren, så behöver man en utgångsvinkel på runt 13–17 grader för att få bollen att flyga så långt som möjligt. Där gäller det att hitta tillräckligt med loft på drivern i kombination med rätt spinntal för att få ut maximal längd. Mångas reaktion när jag föreslår en driver med 11,5 graders loft är ’Näe, 11,5 är inte för mig.’, det förknippas ofta med seniorgolf, men så är det inte och det kan vi visa med hjälp av siffrorna från TrackMan.”

2. Välj inte en för lång driver.
”För de flesta pratar vi någonstans kring 43,5 till 44,5 tum. Man kopplar ofta ihop längd på drivern med längd i slagen, men det finns också en gräns där man inte längre klarar av att hantera det. ”

3. Välj rätt färg för dig.
”Här finns det mycket att välja på nu och det gäller att hitta en färg man trivs med. Min favoritfärg är blå och det känns skönt att ha en färg jag trivs med.”


Text: Oskar Åsgård • 2013-03-22
SpelaUtrustning
Rulla till toppen