5de4f581d6aed

Spela

Nike VR_S Covert

Vi har testat Nikes nya driver VR_S Covert. Läs och se vad Nikes ingenjörer och designteam har jobbat med i nya VR_S Covert, samt vad vi tyckte om drivern.

Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21 Uppdaterad 2019-12-11

Fakta

Pris: 2 995 kr

Loft: 8,5–12,5

Vänster: Ja

Dam: Ja

Justerbar: Ja, loft (4°) och facevinkel (öppen, neutral, stängd)

Flera modeller: Ja, VR_S Covert och VR_S Covert Tour (3 995 kr)

Läs mer om VR_S Covert.

TILLVERKAREN SÄGER: Tanken bakom det urgröpta driverhuvudet är densamma som i de fyrkantiga modeller Nike jobbade med förr – att maximera MOI-värdet för maximal stabilitet. Justerbar hosel med brett loftspann (8,5–12,5 grader).

SVENSK GOLF SÄGER: Det spektakulära huvudet upplevs vid adresseringen faktiskt som relativt kompakt, men undertill har Nike matat det fullt med sofistikerad teknologi där det resulterande höga MOI-värdet lägger en förlåtande grund. Den rödblanka finishen och vita Nike-logon kan komma att bli en vattendelare. Det påtagligt anpassningsbara klubbhuvudet borgar för en bred anhängarskara.

OMDÖME
Innovation: ”Många forskningstimmar ligger bakom den radikala designförändring som VR_S Covert representerar.”
Ljud: ”Kraftfullt, men utan att irritera.”
Wow-känsla: ”Den distinkta röda färgen är ett utropstecken och flera ropar wow så fort de får syn på klubban.”
Custom: ”Att både höger- och vänsterspelande herrar samt damer får tillgång till VR_S Covert-driverns fyragradiga loftspann gör målgruppen oerhört bred.”

PLUS: Vi är imponerade av det faktum att Nike så elegant gömt undan urgröpningen i klubbhuvudet i adresseringspositionen.

MINUS: Då Nike plockar bort gamla modeller ur sortimentet får de som trivs bäst med ett något mer nedtonat driverutseende se sig om hos andra tillverkare.


Text: Oskar Åsgård • 2013-02-21
SpelaDriversUtrustning
Rulla till toppen