Nyblivne segraren i Abu Dhabi, Jamie Donaldson, har spelat i Galvin Green-kläder sen 2004. Foto: Getty Images

Spela

Galvin gör entré i USA

Efter flera års stadig tillväxt debuterar svenska klädföretaget Galvin Green 2013 på den amerikanska golfmarknaden. – Efter många års framgångar med våra produkter i Europa och i Kanada är det nu aktuellt att lansera varumärket på världens största golfmarknad, säger Christian Nilsson, vd på Galvin Green.

Text: Oskar Åsgård • 2013-01-21 Uppdaterad 2013-01-21

Enligt senaste årsredovisningen (för verksamhetssåret 2011) omsatte Galvin Green drygt 153 miljoner kronor och gjorde en vinst på knappt nio miljoner kronor. Att döma av den ekonomiska utvecklingen de senaste fem åren har företagets högt ansedda funktionsplagg också ökat i popularitet bland golfare i Europa och Kanada – vilket hittills varit företagets huvudmarknader.

Men nu gör det svenska klädföretaget alltså entré i USA.

– Efter många års framgångar med våra produkter i Europa och i Kanada är det nu aktuellt att lansera varumärket på världens största golfmarknad, USA. Vi ser att det finns ett behov hos den kategori som vi kallar för ”den seriösa golfaren” – spelare som har en kompromisslös inställning till sitt golfspel, säger Christian Nilsson, VD för Galvin Green.

Galvin Green har länge haft en märkbar närvaro på European Tour, till exempel genom Jamie Donaldson, segraren i förra veckans Abu Dhabi HSBC Golf Championship, som har spelat med Galvin Green-kläder sen 2004. Walesarens klättring på världsrankingen det senaste året är givetvis välkommen för Galvin Green med tanke på nya USA-satsningen eftersom Donaldson numera är klar för alla majors och WGC-tävlingar och antytt att han vill spela mer på PGA Tour.

Som vi tidigare skrivit om här kommer Galvin Greens kollektion för 2013 bland annat att innehålla en serie exklusiva plagg som släpps i mycket begränsad upplaga, ämnade för de allra mest kräsna kunderna.

Sports Backup utökar sitt team
Prestige Sport ny OGIO-distributör
Svensk distributör försatt i konkurs
Masters inleder samarbete med Golfsmith

Text: Oskar Åsgård • 2013-01-21
SpelaUtrustning
Rulla till toppen