Dormy öppnar ny outlet
Andra butiken i Stockholm har öppnat. Den här gången en outlet.

Dormy öppnar ny outlet

Golfvaruhuset Dormy slog upp portarna till en ny golfbutik på torsdagen. Det är en 1 600 kvadratmeter stor golfoutlet vid shoppingtäta Kungens Kurva söder om Stockholm.

Dormy hade tidigare åtta försäljningsställen i Sverige, varav en outlet i Ängelholm. Nu får även golfarna söder om Stockholm möjlighet att shoppa golfprylar året runt. Företagets stora golfbutik i Barkarby nordväst om stan kompletteras med en outlet i sydväst. Den nya butiken ligger i elektronikföretaget Experts tidigare lokaler på Tangentvägen i närheten av Ikea.

- Vi har jagat plats söder om Stockholm och i Kungens Kurva i så många år men det har varit omöjligt att hitta något. Traditionellt brukar vi alltid bygga våra butiker själva så att det ser exakt likadant ut. Nu tog vi över en befintlig lokal och gjorde den därför till outletbutik. Det behövs också, vi har många butiker och måste flytta utgående varor. Dessutom finns väldigt mycket intressant att köpa in från leverantörerna, säger delägaren Mats Hedlund.

Företagets expansion kommer att fortsätta och planerna är att öppna ytterligare några försäljningsställen inom de närmaste åren. Däremot planeras inga fler outlets.

I sortimentet i Kungens Kurva finns artiklar från över 70 varumärken. Varorna kan endast köpas på plats och inte via webbshoppen. Precis som i de övriga butikerna finns ett testcenter till hjälp för kunderna.

Butiken smygöppnade på torsdagen men förväntar sig full fart till helgen.

- Nu när säsongen är slut så säljer vi alla klubbor som utgår, så vi har ju årets nya modeller, klubbor som var nyheter i våras, säger Mats Hedlund på plats i nya butiken.

Förutom i Stockholm finns Dormy i Göteborg (två), Malmö, Norrköping, Sundsvall, Ängelholm (outlet) och i Örebro, som var den första att öppna.

 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Mer att läsa

  Idag
  201 003 åskådare – nytt publikrekord
  • Stensons suveräna söndag
   Henrik Stenson svarade för veckans bästa insats när Dubai Desert Classic avgjordes. Han skuggade täten och delade till slut sjätteplatsen med Rory McIlroy.
  • Firade första triumfen
   Hon spelade de sista 36 hålen i sällskap med världsettan. Det inspirerade Ha Na Jang som tog sin första seger på LPGA Tour.
  • Halvsvensk seger i Dubai
   Danny Willett säkrade segern med en birdieputt på 18:e hålet. Triumfen är hans fjärde på European Tour.
  Igår
  Parnevik på banan igen efter premiären