Dormy öppnar ny outlet
Andra butiken i Stockholm har öppnat. Den här gången en outlet.

Dormy öppnar ny outlet

Golfvaruhuset Dormy slog upp portarna till en ny golfbutik på torsdagen. Det är en 1 600 kvadratmeter stor golfoutlet vid shoppingtäta Kungens Kurva söder om Stockholm.

Dormy hade tidigare åtta försäljningsställen i Sverige, varav en outlet i Ängelholm. Nu får även golfarna söder om Stockholm möjlighet att shoppa golfprylar året runt. Företagets stora golfbutik i Barkarby nordväst om stan kompletteras med en outlet i sydväst. Den nya butiken ligger i elektronikföretaget Experts tidigare lokaler på Tangentvägen i närheten av Ikea.

- Vi har jagat plats söder om Stockholm och i Kungens Kurva i så många år men det har varit omöjligt att hitta något. Traditionellt brukar vi alltid bygga våra butiker själva så att det ser exakt likadant ut. Nu tog vi över en befintlig lokal och gjorde den därför till outletbutik. Det behövs också, vi har många butiker och måste flytta utgående varor. Dessutom finns väldigt mycket intressant att köpa in från leverantörerna, säger delägaren Mats Hedlund.

Företagets expansion kommer att fortsätta och planerna är att öppna ytterligare några försäljningsställen inom de närmaste åren. Däremot planeras inga fler outlets.

I sortimentet i Kungens Kurva finns artiklar från över 70 varumärken. Varorna kan endast köpas på plats och inte via webbshoppen. Precis som i de övriga butikerna finns ett testcenter till hjälp för kunderna.

Butiken smygöppnade på torsdagen men förväntar sig full fart till helgen.

- Nu när säsongen är slut så säljer vi alla klubbor som utgår, så vi har ju årets nya modeller, klubbor som var nyheter i våras, säger Mats Hedlund på plats i nya butiken.

Förutom i Stockholm finns Dormy i Göteborg (två), Malmö, Norrköping, Sundsvall, Ängelholm (outlet) och i Örebro, som var den första att öppna.

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!