Bussarna står uppställda vid rangen Foto: Elin Breyer Hedberg

Spela

Arbetet bakom kulisserna

Parkerade strax intill drivingrangen på varje tävling står dem prydligt uppradade - tourbussarna. Hit kommer spelare för att göra stora som små justeringar på klubborna, eller bara hämta en handduk.

Text: Marcus Lindgren • 2012-06-05 Uppdaterad 2012-06-05

I Mizunos buss på Bro Hof råder febril aktivitet. För Nordea Masters har man sexton spelare på plats, alla med olika behov och önskemål gällande sin utrustning. Loft och lie kollas och justeras, slipmaskiner väsnas och spelare springer in och ut från rangen. Mest aktivitet är det under inspelsdagarna.

– Det är då som spelarna vill få sin utrustning kollad inför tävlingen. De vill ofta ändra loft eller byta grepp. Men ibland krävs det större förändringar, då jobbar vi med dem ute på rangen med monitorer, säger Andy Kikidas, produktchef på Mizuno.

– Här i bussen har vi allt man kan tänkas behöva, fortsätter han. Till varje tävling har vi cirka 7 000 grepp, 3 500 skaft och 100 järnklubbshuvuden. Vi tar hand om våra spelare i fältet och tillgodoser deras önskemål. Vissa spelare kräver mer än andra, många som vill justera sina klubbor är här varannan timme medan en del bara tittar in för att hämta en handduk.

För bussens klubbmakare är schemat tufft. Bussen anlände tidigt under måndagsmorgonen till Bro Hof efter en lång tur från förra veckans tävling i Wales. På torsdag packar man ihop och reser vidare mot nästa tävling, som spelas Frankrike. Andy Kikidas beskriver arbetet och resorna som ett evigt sökande perfekta utrustningen.

– Vårt mål är att vara på alla Europatourtävlingar, i år blir det tjugotvå. Hur länge vi stannar på varje tävling beror på schemat, det blir många resdagar.


Text: Marcus Lindgren • 2012-06-05
SpelaUtrustning
Scroll to Top