Hur ska du bäst utnyttja demodagen på klubben? Experter ger några tips på vägen. Foto: Elin Breyer Hedberg

Spela

Så använder du demodagen

På våren och försommaren öppnar klubbarna för utrustningsföretagens demodagar. Det får du inte missa! Här har du några råd på vägen, för att få största utbyte av dagen.

Text: Martin Strömberg • 2012-03-16 Uppdaterad 2012-03-16

Många kommer oförberedda och spontant till demodagen.

Det är naturligtvis helt okej.

Men det finns också möjligheter att förbereda sig och att utnyttja dagen till max.

Callaways produktansvarige, Jonas Eriksson, har varit med om mängder av demodagar och utbildar i dag instruktörer och säljare.

Han vet hur det brukar fungera och vad som kan hjälpa dig som konsument, här får du hans funderingar och tips:

– Jag tror att det är viktigt att vara ärlig mot sig själv. Att ställa frågan ”Varför vill jag byta driver och vad är mitt problem”.

– Många som kommer är bara intresserade av en sak: Längd. Inget fel i det men här finns ju möjligheten att kanske se över sin setkomposition och få koll på att man har rätt avstånd mellan sina klubbor. Det är ett betydligt enklare sätt att tjäna slag på.

– Om man är det minsta osäker på vad man ska ha och om det nya fungerar bättre – ta med dina gamla klubbor eller din gamla driver och jämför.

– Släpp prestigen och våga gå utanför dina ramar. Det är så individuellt vad som passar för olika spelare att man kanske måste våga kliva utanför bubblan och testa sådant som man normalt inte gör. Många skulle till exempel må bättre av ett mjukare skaft.

– Ta med egen handske. Lite på skoj men så är det faktiskt ofta att ingen har handske och det är inte alltid demokillarna har det heller. 


Text: Martin Strömberg • 2012-03-16
SpelaUtrustning
Rulla till toppen