Johan Edfors ledde det svenska laget till seger i golfens Finnkampen. Foto: Getty Images

Spela

Golfens finnkamp är igång

Äntligen har Finnkampen anlänt på golfscenen. Företaget Gamebook lanserar sig genom att anordna en tävling mellan nationernas alla golfspelare. Johan Edfors mot Mikko Ilonen blev starten på Gamebook Cup – den första öppna golfturneringen mellan Sverige och Finland.

Text: Fabian Midby • 2011-06-29 Uppdaterad 2011-06-29

På måndagen hölls en kick-off för nya Gamebook Cup på Hills GC i Göteborg. Ackompanjerad av bland andra NHL-spelarna Viktor Stålberg (Chicago Blackhawks) och Fredrik Pettersson (Atlanta Thrashers) ledde Johan Edfors Team Sweden. Team Finland inkluderade förutom tvåfaldige Europatour-vinnaren Ilonen även före detta Stanley Cup finalisten Jussi Markkanen och Sami Lepistö (Columbus Blue Jackets).

Inte nog med att det var en prestigefylld kamp mellan grannarna, det blev också en chans för svenskarna att revanschera sig i en scramble för finalförlusten i årets ishockey-VM, där finnarna krossade Sverige med 6-1.

Och revansch blev det.

Svensk seger
På delad förstaplats hittar vi Team Sweden 1 och 2 som slutade elva under par (61). Tredjeplatsen knep lag 3 bestående av Johan Sköld och Fredrik Pettersson med en slutgiltig score på -7.

– Vi punkterade matchen ganska snabbt. Jag menar, -11 i en tvåmanna scramble, det är bra. Det blev inte så mycket golf för min del under midsommar men mitt spel fungerade och det blev riktigt kul, säger Edfors till Svensk Golf.

Bästa finska score svarade Mikko Ilonens boll för som gick fyra under par (68). Ingen rolig dag för finsk golf, men returen är bara några månader bort.

Alla kan vara med
Den riktiga Gamebook Cup avgörs i 27 – 28:e augusti 2011. Alla golfare i Sverige eller Finland kan spela en eller flera rundor golf på valfri bana i landet under helgen och representera sin nation. Själva turneringen avgörs i olika kategorier som avslöjas i veckorna som leder upp till tävlingshelgen.

– Det här är en chans för vem som helst som spelar golf att representera sitt land i tävlingssammanhang. Dra ihop kompisarna och försök slå grannlandet, uppmuntrar Gamebooks VD Kalle Väinölä.

Gamebook 
Den pågående Finnnkampen är företagets sätt att lansera den nya smartphone-applikationen. Ett annat sätt att registrera ronderna är via företagets “online clubhouse” på nätet. Om registreringen av spelarens iphoneapplikation eller Gamebook Clubhouse profil är en svensk adress respektive finsk ingår ronden automatiskt i turneringen.


Text: Fabian Midby • 2011-06-29
SpelaNyheter
Scroll to Top