På fredagen var det säsongspremiär på Fullerö GK och gästerna hängde på låset. Foto: Jan F Lindberg

Spela

Nu öppnar Mälardalen

113 klubbar – från Abbekås till Östra Göinge – har öppnat för säsongen. Först ut i Mälardalen är Västeråsklubben Fullerö, som plogat och skottat bort vintern. I Örebro är Mosjö först ut.

Text: Karin Klarström • 2011-04-08 Uppdaterad 2011-04-08

Banor med öppna greener

Hur ser det ut där du bor?
Titta i Golfguiden – klicka i rutan för ”Öppna ordinarie greener”.

Gå till Golfguiden.

Fullerö GK ligger norr om Mälaren, strax sydväst om Västerås. Här har man bestämt sig för att öppna tidigt och ha lång säsong. För att nå målet har klubben jobbat med att skotta greener och ploga fairways för att hjälpa våren på traven. På fredagen öppnade klubben portarna med ordinarie greener, och inför helgen står greenfeegästerna på kö.

– Vi har fullbokat i helgen, och jag skulle säga att 75-80 procent är greenfeegäster. Vi har många golfare från Gävle och norrifrån, där de ha ytterligare en månad innan de öppnar, säger klubbchefen Mattias Ersdala.

Hur är kvalitén på banan med tanke på att ni öppnar så tidigt?
– Det är över förväntan. Jag trodde det skull vara blött, men vi fick bra hjälp av stormvindarna igår och solen idag, så det är bara ett-två hål som är lite blöta, säger han.

Hur har ni det med snömögel på greenerna?
– Vi har klarat oss bra. Vi hade stora problem med det förra året, men i år har vi klarat oss. Vi brukar täcka greenerna, men i år gjorde vi det först nu när vi hade hackat bort isen och dressat. Det kanske var det som gjorde skillnaden.

Av de 113 klubbarna som öppnat med ordinarie greener ligger 54 i Skånes golfdistrikt. Men även längs västkusten öppnar banorna allt eftersom. I Boshulän Dal har Dagsholm, Fjällbacka, Orust och Mellerud spelbart med ordinarie greener och bland Göteborgsklubbarna har Lycke, Albatross, Torrekulla och Öijared öppnat. Det uppger klubbarna via Golfguiden på Golf.se.

I Örebro län slog Mosjö GCC upp dörrarna för gäster och medlemmar på fredagen, som den första klubben i distriktet. Medlemmarna hade redan prövat på spel på ordinarie greener vid torsdagens smygpremiär, men på fredagen var det öppet för alla, meddelar klubben på sin hemsida.

Här har banorna öppnat – titta i Golfguiden

Text: Karin Klarström • 2011-04-08
SpelaNyheter
Rulla till toppen