Här får du mycket boll för pengar

Att ha välfungerande klubbor är viktigt, men det är bollen som gör den verkliga skillnaden.
Hos White Label Golf får du bra kvalitet till ett bra pris. Du kan dessutom sätta ditt personliga tryck på bollen.

Här får du mycket boll för pengar

Före detta tourspelare Fredrik Andersson Hed. Foto: White Label Golf

Som golfare letar man ständigt efter utrustning eller tekniker som kan förbättra spelet. Det kan vara val av klubbor, skor eller distansmätare. Men du ska inte underskatta bollens påverkan på ditt spel. Och visst stämmer det också att dyrast inte alltid är bäst.
Fredrik Andersson Hed har en karriär på touren bakom sig, och har fått känna på hur viktig bollen faktiskt är för spelet.
– Om jag hade vetat det jag vet idag om golfbollar hade jag gjort helt andra val och beslut vad gäller mina golfbollar och min utrustning när jag var aktivt proffs. Jag hade utgått från bollen och därefter anpassat min utrustning, och även mig själv. Nu i efterhand vet jag att jag hade kunnat vinna både mycket mer längd och kontroll.

Men hur vet du då vilken typ av boll du ska välja? Genom flertalet tester har golfföretaget White Label Golf fått svar, svart på vitt, hur olika bollar beter sig när de används av spelare på olika nivåer. Resultatet har visat, föga förvånande, att varje boll inte passar lika bra till varje spelare.
– Många golfare tror att bara för att de köper en boll från ett visst varumärke så är alla ungefär likadana. Det stämmer inte. Förutom att bollarna beter sig olika finns det ju även allt ifrån 2-dels och upp till 5-delsboll, berättar Andersson Hed.

 

Siktlinje och siffra finns på bollen som standard. Foto: White Label Golf

Trots det finns det några egenskaper som utgör receptet för vad en bra golfboll verkligen är. En av de mest viktiga komponenterna är skalet. Här pratas det mycket om Tourbollar och dess gemensamma nämnare; ett skal i uretan. Det är ett material som fungerar väl men som inte alla golfare vill prioritera då kostnaden för bollarna kan överstiga greenfee på en dålig dag.

Här har White Label Golf ett viktigt hål att fylla.
– Vi har letat upp fabriker som kan tillverka fler bollmodeller, fler bolltyper och som alla har uretanskal. Det gör att vi kan erbjuda varje golfare, oavsett standard och handicap, en boll som kommer hjälpa dem att på riktigt öka kontrollen på alla slag och maximera sin längd, säger Andersson Hed.

 

Så vet du vilken boll du ska välja


Se med andra ord till att du inte betalar för ett dyrt varumärke, utan för en bra boll. White Label Golfs bollar ligger kring 289 kronor för ett dussin 2-delsbollar. För dig med lägre handicap finns också 3-dels, 4-dels och 5-delsbollar med uretanskal. 

– Vi vill ge dig den perfekta bollen för just ditt golfande, och oavsett din nivå kommer du få en golfboll med Tourskal som kommer göra dig till en bättre golfare. Vi har marknadens bredaste sortiment av Tourbollar, och sortimentet är anpassat för alla sorters golfare.

 

Personlig golfboll med eget tryck

För dig som lätt tappar bort dina golfbollar eller bara vill ha möjlighet att enkelt kunna känna igen dem ute på banan erbjuder White Label Golf alla golfare att designa sin egen boll.
Det finns två alternativ att välja mellan om du vill skapa ditt personliga tryck.  

Logobollar (för företag):
Utnyttja bollens sidor med budskap, värdeord, webbadress, kampanjer, rolig text, event etc. Endast siktlinje och siffra finns på bollarna. Skapa vad vi kallar en riktig logoboll, alltså en personlig golfboll med bara ditt eget varumärke. 
Här kan du köpa logobollar

Designa din egen boll (för privatperson):
Skapa en golfboll med tryck genom att välja fritt bland de färdiga förslag som finns i vårt bibliotek eller ladda upp egna motiv eller bilder.
Här kan du köpa egendesignade golfbollar.