Så håller du uppe hastigheten i ditt spel

Det finns många delar som ingår i den perfekta golfrundan; snabbhet och precision är två av dem. För att lyckas med ett snabbare spel är det många golfare som tar hjälp av teknik.

Så håller du uppe hastigheten i ditt spel
Ta hjälp av en golfklocka för ett snabbare spel. Foto: Garmin

Att få till ett snabbare spel ute på golfbanan är vad många strävar mot.
Garmin har tagit fram en ny, smart klocka som hjälper golfaren med just detta. Med Approach S60 får du möjligheten till ett mer effektivt spel genom teknik som mäter både det egna slaget och räknar in banans förutsättningar. 

– Vi ser att fler och fler väljer att spela med tekniska hjälpmedel och det är en smart klocka som de flesta väljer. Med rätt klocka kan en spelare snabba upp sin runda med 20 %, säger Marcus Bjärneroth, nordisk marknadsdirektör på Garmin.

Klockans funktioner bidrar på olika sätt till att utveckla ditt spel. Med Autoshot game tracking kan du enkelt se hur långt du slår - och analysera ditt slag. Klockan registrerar automatiskt din position och distans vid varje slag. All data går att spara så att du i efterhand kan jämföra dina rundor. 

 

Läs mer om Approach S60 här

Marcus Bjärneroth är nordisk marknadsdirektör på Garmin. Foto: Garmin

Kom förberedd 

I dagsläget finns det 40 000 golfbanor inlagda, kontinuerlig uppdatering ingår, så du kan ta med dig din klocka var än du vill spela. Inför och under din runda kan du analysera banan via till exempel Green view: en funktion för att se greenens utseende på alla hål, och sedan manuellt placera flaggan för att få så exakt avstånd som möjligt.
Du kan också ta fram information för höjdskillnaden mellan dig och ditt mål. Det ger klockan bättre förutsättningar att beräkna hur distansen ska spelas - vid en lutning ska till exempel hålet spelas kortare än det egentligen är. 
– Visst finns det banguider och banmarkeringar, men jag tror inte alla inför varje slag lusläser banguider och snabbt hittar var de är på banan. Med en klocka kan varje spelare snabbt se hur långt det är kvar och även till hinder. Med denna informationen kan spelaren välja klubba och vara redo när det är dennes tur, förklarar Marcus Bjärneroth.

Approach S60 finns i både vitt och svart. Foto: Garmin

Klockan har även en stilren utformning och med möjlighet att byta armband från sportigt till mer stilrent i läder och rostfritt stål. 
– En stark trend är att fler och fler väljer att ha kvar golfklockan på ärmen även efter rundan. Vi på Garmin strävar hårt efter att få våra produkter så stilrena och tilltalande som möjligt och vi ser på exempel Approch S60 att den verkligen har tagit plats i finrummet som den klockan man har dygnet runt, avslutar Marcus Bjärneroth.    

 

Anpassad för alla

Det är inte bara du som är amatör som kan behöva stöd från en golfklocka. Flera rutinerade spelare har också nytta av Approach S60s funktioner. Wille Schuman, med en bakgrund av flera år på touren och som just nu arbetar som ankare på C-mores golfkanal, ser tydligt Approach S60s värde på banan. 

- Jag spelar fortfarande mycket golf och rör mig mycket runt golfare och vad jag kan se så finns det ett stort intresse för smarta sportklockor, säger Wille Schuman. 

  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!