Därför finns bästa höstgolfen vid Medelhavet

Golf på hösten behöver inte betyda regn och snålblåst. I södra Europa är det behagligt varmt långt in i november. Förläng badsäsongen, njut av kulinariska upplevelser, unna dig lite lyx och spela någon riktigt spektakulär golfbana. Här tipsar vi om de bästa golfdestinationerna vid Medelhavet.

Därför finns bästa höstgolfen vid Medelhavet
Foto: Golf Plaisir

Parco de Medici – med det bästa av Rom runt hörnet 

Foto: Jacob Sjöman

 • Spela golf på förmiddagen, besök Colosseum på eftermiddagen och ät middag vid Fontana di Trevi på kvällen. En höstresa till Parco de Medici erbjuder en kombination av spännande golf, fantastisk italiensk mat och världsberömda sevärdheter. Denna populära destination har funnits på Golf Plaisirs program i över 20 år. 
 • Golfanläggningen ligger en knapp halvtimme från centrala Rom. Hotellets buss går skytteltrafik och tar dig snabbt in till centrum. Med italiens huvudstad endast ett stenkast från golfbanan är det inte konstigt att många golfare väljer att kommer tillbaka hit både en och två gånger.
 • Fördelen med att åka till Rom just på hösten är att inte behöva trängas med så många andra turister. Det finns bord på restaurangerna och kön till Vatikanen ringlar inte lika lång. Har du inte varit här ännu är det kanske dags just i höst?!
 • Klicka här – och boka din resa till Parco de Medici redan idag. 

Novo Sancti Petri – när sällskapet och miljön är minst lika viktigt som golfbanan

Foto: Golf Plaisir

 • Visst är det viktigt med en bra golfbana när man åker på golfresa, men ofta spelar sällskapet, omgivningarna och maten minst lika stor roll. På Novo Sancti Petri bor du direkt vid en fem mil lång sandstrand samtidigt som du har 36 hål underbar parkgolf tvärs över gatan.
 • Banorna heter Sea & Pines (Hav och Pinjeträd) – passande namn som stämmer väl överens med det du upplever under golfrundorna. Här hittar du också ett klubbhus med en inbjudande uteservering.
 • Oavsett om du spelar bra eller dåligt så gör sällskapet ofta den stora skillnaden. Med en engagerad golfvärd som ordnar tävlingar, utflykter och andra arrangemang, så skapas förutsättningarna för nya, trevliga bekantskaper.    
 • Om Golf Plaisir dessutom, som på Novo Sancti Petri, ordnat med fri dryck på hotellet, så blir det naturligt att träffas en stund i baren både före och efter maten. På Novo Sancti Petri finns med andra ord alla förutsättningar för en riktigt skön golfsemester. 
 • Klicka här – och boka din resa till Novo Sancti Petri redan idag.

Costa Navarino – för den som vill unna sig lite lyx

Foto: Golf Plaisir

 • Tag chansen och njut av lite lyx under semestern. Costa Navarino är en golfresort som förenar det genuint grekiska med golf, tennis, spa, en uppvärmd pool och mat från jordens alla hörn.
 • Det här är golfresan för de mest kräsna golfresenärerna. Här hittar du ett femstjärnigt hotell med alla faciliteter du kan önska dig och två fantastiska golfbanor designade av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.
 • Åker du med Golf Plaisir finns dessutom både golfvärd och pro på plats för att kunna ge dig full service. 
 • Klicka här – och boka din resa till Costa Navarino redan idag.

Thracian Cliffs – för dig som söker en extraordinär golfupplevelse

Foto: Jacob Sjöman

 • Hösten är den bästa tiden att spela nya, häftiga golfbanor. Golfsvingen sitter, hemmabanan känns lite väl bekant och kompisarna vill dra ihop gänget för att mäta sina krafter. Om det inte lockar att slänga på sig regnkläderna för en runda på någon vindpinad linksbana, så är Thracian Cliffs och Black Sea Rama i Bulgarien två utmaningar som kan spelas i kortärmat till långt in i november.
 • På kanten av Svarta havets klippor, högt över havet, har Gary Player lyckats hänga upp 2 x 18 golfhål. Kanske inget för dig som har lätt för svindel, men desto bättre om du ryser av välbehag när par 3:an har 40 meter dropp till green och ligger insprängd i bergväggen.
 • Det här är en spektakulär golfbana och anläggning på många sätt, som lämnar ett oförglömligt intryck hos sina besökare.
 • Klicka här – och boka din resa till Thracian Cliffs redan idag.

Golfvärdar ger dig det lilla extra

Foto: Golf Plaisir

 • Vad är det egentligen för poäng med en golfvärd? Reser ni i grupp så är det skönt att ingen behöver ta på sig reseledaransvaret.  Om det blir problem med transfer, starttider, hotellet eller maten, så löser golfvärden det. Skulle oturen vara framme, så är det naturligtvis också skönt med en svensktalande representant som kan hjälpa till.
 • Vare sig du åker ensam eller tillsammans med din partner, så är välkomstdrinken, middagarna, utflykterna och tävlingarna, bra tillfällen för att mingla och lära känna de andra resenärerna. Här är det golfvärdens uppgift att ordna med golfbollar, middagsbord och utflyktsprogram, så att alla trivs och får precis vad de önskar av sin golfresa.
 • Vill du ha lokala tips, fråga din golfvärd! Golfvärden har naturligtvis spelat golfbanan många gånger, prövat de flesta restaurangerna i området och besökt alla sevärdheter. Du behöver inte chansa, det är bara att framföra dina önskemål så kan golfvärden ge en massa bra tips.
 • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!